Koliko traje loš seks, a koliko je vama dovoljno?

Autor: menshealth

Lifestyle

06.08.2019

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema novim istraživanjama, svaki seks koji traje ispod tri minuta se smatra prevremenom ejakulacijom

Dva naučna rada, koja su objavljena u The Journal of Sexual Medicine konačno su dobila jedinstvenu kliničku definiciju prevremene ejakulacije, koja je pretrpela dosta zabluda i nerazumevanja u doktorskim krugovima.

Društvo za seksualnu medicinu je otkrilo definiciju doživotne prevremene ejakulacije, kojoj je nedostajao parametar stečene prevremene ejakulacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Drugo Međunarodno društvo za seksualnu medicinu predstavilo je tri različite definicije seksualne disfunkcije kod muškaraca:

- Ejakulacija koja se uvek dešava oko jednog minuta trajanja vaginalne penetracije kod prvog seksualnog iskustva ili kasnije traje najčešće tri minuta ili manje
- Nesposobnost da se odloži ejakulacija kod svih ili skoro svih vaginalnih penetracija
- Negativne lične posledice stresa, briga, frustrcija i/ili izbegavanje seksualne intimnosti

Dr Kris Mekmehon iz Sidneja istakao je da muškarcima koji boluju od prevremene ejakulacije ne trebaju lekovi, već edukacija.

ŠTA NAJVIŠE BRINE ŽENE?

RepublikaFoto: youtube.com/maxim russia
Foto: Ilustracija

Međutim, 1500 žena, koje su učestvovale u studiji, ne ističu problem prevremene ejakulacije kao glavni izvor frustracije već činjenicu da se muškarci previše fokusiraju na odlaganje ejakulacije, pa ignorišu seksualne potrebe žene i nesposobni su da je zadovolje. Drugim rečima, važnije im je da potraje nego da bude kvalitetno.

Studije takođe rasvetljavaju problem muškaraca koji tehnički ne pate od prevremene ejakulacije. Ovaj problem uključuje generalni manjak kontrole nad ejakulacijom, umanjene sposobnosti da se kontrolišete u momentu neposredne ejakučacije i preokupiranost skrivenom kratkom ejakulacijom iako ona traje više od pet minuta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading