Uradite ovu jednostavnu stvar i postanite "zver" u krevetu

Autor:

Lifestyle

06.09.2019

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi ste u potpunosti uživali u čarima seksualnog odnosa morate najpre biti zdravi. A jedan od najboljih načina da svoje telo dovedete u savršeno stanje jeste pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost. Osobe koje redovno vežbaju osećaju se bolje zbog lučenja testosterona, hormona koji odgovran za seksualnu funkciju ali i dobro raspoloženje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To dovodi do većeg samopouzdanja i pomaže seksualnom životu tih ljudi, tvrde stručnjaci. Pored dobrog unutrašnjeg osećaja, oni koji redovno vežbaju biće zadovoljni i sopstvenim telom, što još više doprinosi sigurnosti kada se radi o partnerskim odnosima.

Zdravi muškarci i žene imaju bolju seksualnu funkciju - rekla je doktorka Loren Streičer, direktorka Centra za seksualnu medicinu.

Vežbe poput aerobika su posebno dobre za poboljšanje kardiovaskularne kondicije, koja podstiče protok krvi kroz celo telo, uključujući i područje genitalija.

Sve što podržava kardiovaskularni sistem podržaće seksualni život muškarca ili žene. Što je zdraviji vaš protok krvi, to će vam biti bolje uzbuđenje - rekla je seksualna terapeutkinja Lora Berman.

Kod žena je protok krvi presudan, pojasnila je dr Berman, jer bolji protok krvi pomaže kod sekreta kod žena, kao i erekcije kod muškaraca.

Foto: instagram.com/madlymish
Foto: Ilustracija

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuju najmanje 150 minuta treninga umerenog intenziteta ili 75 minuta energične aerobne aktivnosti svake nedelje. Brza šetnja ili lagani biciklizam dva su primera umerenih vežbi. Intenzivnije bi bilo trčanje, brzi biciklizam ili učestvovanje u košarkaškoj, rukometnoj ili fudbalskoj utakmici.

Nova studija, objavljena u avgustovskom izdanju Časopisa za seksualnu medicinu, sugeriše da intenzivnije vežbe mogu dodatno da poboljšaju seksualnu aktivnost, izdržljivost i želju kod aktivnih muškaraca i žena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading