Evo kako da prepoznate da li vas koristi samo za seks!

Autor: espreso.rs, Republika

Lifestyle

21.12.2019

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možemo se složiti da je pojam prijatelja sa povlasticama poprilično nezahvalan koncept. Često, koristi se i služi kao izgovor. Velika većina muškaraca i žena slaže se da je vođenje ljubavi u posvećenoj, ljubavnoj vezi daleko superiornije od samog seksa bez emocija.

RepublikaFoto: Photo by rawpixel on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ponekad će se dve osobe složiti da je njihov odnos samo odnos dva prijatelja koji od njega imaju koristi. Ipak, postoji više žena koje kažu da se slažu sa ovakvim aranžmanom uloga, iako to zapravo nije slučaj.

Obično žena laže muškarca, ponekad čak i samu sebe da joj je ovakav tip odnosa zadovoljavajuć, dok se potajno nada da će se u međuvremenu roditi ljubav, a veza prerasti u nešto ozbiljnije. U drugim slučajevima, ove granice su mnogo nejasnije izražene i žena se pita da li muškarac gleda na nju kao devojku ili samo kao prijateljicu sa povlasticama.

Ukoliko se ono što muškarac kaže ne poklapa sa onime što radi, dajte prednost njegovim postupcima. Muškarci su ljudi od akcije, a dela su glasnija od reči. Stoga, kako da prepoznate da vas vidi samo kao prijatelja sa povlasticama i ništa više?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

PROPUŠTA PRAZNIKE I BITNE DATUME

Dan zaljubljenih, vaš rođendan, ili Božić uvek će provesti negde drugde, a nikada sa vama. Ukoliko smatra da ste materijal za ozbiljnu vezu, želeće da obeleži ove posebne dane i potrudi se da uradi nešto posebno i lepo za vas.

Ako se bitnih prilika ni ne seti, ili svaki put baš tada ima druge planove, sigurno ne spadate u njegov koš za ozbiljnu vezu.

NE JAVLJA SE, OSIM SA NAMEROM

Retko vas zove ili vam piše poruke samo kako bi proverio kako ste, šta radite ili da bi vas obavestio o svojim aktuelnim dešavanjima i kretanju. Malo je poruka čiji je sadržaj jednostavno "Dobro jutro" ili "Laku noć" , bez krajnje namere.

Ukoliko se ne osećate dobro ili imate loš dan, nije zainteresovan da vam pruži pomoć, niti za viđanje, osim ukoliko nije u pitanju dogovor za seks.

VIĐANJE SE SVODI ISKLJUČIVO NA SPAVAĆU SOBU

Ukoliko na vas gleda kao na materijal za vezu, želeće da bude viđen u javnosti s vama. Želeće da upoznate njegove prijatelje i porodicu, kao i on vama bliske ljude, i da vas pokaže svetu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako ste samo prijatelji sa povlasticama, on neće želeti preterano da vas uključuje u svoj život. Glavni događaj je seks, a ne dublje upoznavanje i deljenje međusobnog života.

ZAJEDNIČKE NOĆI

Ukoliko je mala verovatnoća da će se vaš sastanak i viđanje završiti seksom, nije zainteresovan za viđanje, i uhvatićete ga kako smišlja razne kreativne izgovore. Nakon što završite sa aktivnostima u spavaćoj sobi, najčešće se dešava da ode pre jutra ili će iz nekog razloga suptilno tražiti od vas da odete, ukoliko ste vi kod njega.

U slučaju da ste ipak nekim čudom proveli noć zajedno, neće vas ostaviti u svom stanu kada bude morao da ide na posao. Odlazite zajedno sa njim, ili čak i ranije.

NE POMINJE OZVANIČAVANJE VEZE

Ukoliko niste imali razgovor o ozvaničavanju vašeg odnosa, NIKAKO ne pretpostavljajte da je vaša veza isključiva i ozbiljna.

Čak i ako ste razgovarali na tu temu, da li se njegovi postupci zaista podudaraju sa njegovim rečima? Ako ne, stavite fokus na njegove postupke – oni uvek govore glasnije od reči, koje mogu biti prazne.

NIJE SPREMAN ZA VEZU

Ukoliko vam da do znanja da iz bilo kojeg razloga nije spreman da se vezuje i ima ozbiljnu vezu, verujte mu na reč.

Ovo je jedan od retkih primera gde reči znače ipak više od dela. Nikada ne pokušavajte da tumačite njegove postupke kako biste pronašli znakove da ipak zaista želi vezu s vama, kada je već jasno rekao da ne. Na ovaj način, od starta se ogradio i jasno vam dao do znanja šta od vas očekuje.

RepublikaFoto: Photo by Kelly Sikkema on Unsplash
Foto: Ilustracija

ULAŽE MINIMALAN TRUD

Ako vaš muškarac ulaže minimalne napore kada je u pitanju vaš odnos, vas definitivno smatra kao prijatelja sa beneficijama. Minimalni napor manifestuje se različito, u različitim situacijama.

Moguće je da uglavnom vi uvek prvi započinjete kontakt, a možda vas zove samo u kasne sate nakon noćnog izlaska sa momcima. Ako ste iskreni prema sebi, osetićete ovo lako i znate da se nalazite pri dnu njegove liste prioriteta. Ukoliko vas ipak vidi kao nekoga s kim želi imati ozbiljniju vezu, potrudiće se da provede vreme s vama i radiće stvari u kojima uživate.

Primetiće šta vam prija i šta vas raduje, te vas pokušati i povremeno obradovati cvećem ili nekim drugim vama poznatim znakom pažnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading