MESO I CIGARETE NEPRIJATELJ MUŠKOSTI, a evo i zašto

Autor:

Lifestyle

15.01.2020

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najvećih noćnih mora za većinu muškaraca je da zakažu u trenutku kada žele da pokažu ljubavničku sposobnost, a izostanak ili loša erekcija je svakako najgori mogući scenario. Zato se nauka intenzivno bavi izučavanje ovog problema i otkriva šta ga uzrokuje i kako da ga rešite. Postoje razne vrste erekcija, od kojih neke mogu biti neprijatne, a mnogo faktora utiču na učestalost, trajanje i čvrstoću erekcije, od hrane pa sve do masturbacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Postoje tri vrste erekcije - refleksna, koja nastaje usled pravog kontakta, psihosomatska, nastaje audio-vizuelnom stimulacijom ili nadražajem, i noćna. Prema studiji časopisa Journal of Sexual Medicine, jačina nadražaja utiče na snagu erekcije i samu dužinu penisa. On je najduži nakon oralnog seksa, u proseku čak do 0,3 cm duži nego što je bez takve stimulacije.

Opušten penis skriva tajne koje izlaze na videlo u stanju erekcije, pa tada više od 70 odsto muškaraca ima blago iskrivljen penis. On je najčešće iskrivljen u levu stranu i češće prema gore nego prema dole, ali to se ne smatra problemom sve dok ne uzrokuje bol. Što se tiče veličine, ona u opuštenom stanju nije pravi pokazatelj mere jer kod dve trećine muškaraca on naraste oko tri centimetra, dok kod jedne trećine njih može narasti i više od pet cm.

Kondom dokazano utiče

Iako to ne važi za sve muškarce, na oko 80 odsto njih prezervativi zaista loše utiču na erekciju, tvrde stručnjaci. Objašnjavaju da je to prvenstveno posledica navike, ali i drugih problema s erekcijom poput upale prostate i slabije cirkulacije, te nižih količina testosterona, zbog čega se erekcija teže održava. Takođe, muškarci koji preteruju s masturbacijom često nemaju dovoljan osećaj preko kondoma.

Masturbacija

Ako muškarac nije imao seksualne kontakte ili masturbirao nekoliko dana, to će se odraziti i na njegovoj erekciji, objašnjavaju stručnjaci. Ona će biti čvršća, a penis nešto duži zbog pojačanog dotoka krvi. Međutim, ako muškarac redovno, odnosno svakodnevno masturbira, velika je verovatnoća da će tada i sam odnos biti znatno kraći zbog jačeg nadražaja i veće uzbuđenosti.

Foto: Ilustracija

Cigarete

Pušenje je štetno za sve organe, pa tako i za penis. Nikotin loše deluje na cirkulaciju, koja je ključna za erekciju. S vremenom posledica je čak i smanjivanje penisa, a studije pokazuju da redovno pušenje cigareta, kao i uživanje u opojnim drogama, koje se mešaju s duvanom, može rezultirati penisom kraćim i do čitav centimetar.

Više mesa, manje erekcija

Konzumiranje većih količina mesa može skratiti i oslabiti erekciju, pokazao je eksperiment u novom Netfliksovom dokumentarcu "The Game Changers". Istovremeno, ishrana na bazi biljaka čini čuda za muški polni organ. Ovaj dokumentarac se bavi uticajem ishrane, posebno proteinske, na zdravlje muškaraca i njegovu seksualnost.

Kako bi utvrdili kakav uticaj ima jedenje mesa u odnosu na vegansku ishranu na erekciju, trojica studenata i sportista nosila su dve noći prsten na penisu i beležili detalje erekcije. Prvu noć su jeli mesni burito, a drugu noć veganski. Rezultati su pokazali da je njihova erekcija bila snažnija drugu noć, odnosno pošto su jeli burito s povrćem.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Kad pomislim na muževnog muškarca, u glavi imam sliku nekoga ko je snažan, izdržljiv, seksualno sposoban i plodan. Ono što pokazuju naučne studije jeste da što više mesa jedu muškarci, tim brže gube muškost - kaže urolog dr Aron Špic.

Koliko erekcija na dan

Muške i ženske genitalije nisu građene na sličan način, pa je istina da su muškarci biološki programirani za više erekcija da bi ostali zdravi. Prosečan muškarac ima oko 11 erekcija na dan, a oko devet njih tokom noći. Takođe, u životu će u proseku ejakulirati oko 7.200 puta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading