Otkrivena je brojka koju bi svi želeli da znaju: Evo za koliko minuta žena doživljava vrhunac

Autor: Telegraf, Republika

Lifestyle

16.02.2020

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je teško utvrditi vremenski period koji je potreban da bi žena postigla vrhunsko zadovoljstvo, naučnici su rešili da sprovedu istraživanje i da konačno otkriju magičnu brojku. Tako su došli do otkrića da je prosečnoj ženi potrebno tačno 13,46 minuta da doživi vrhunac!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Žene koje su učestvovali u studiji, objavljenoj u "Žurnalu seksualne medicine", koristile su štopericu kako bi izmerile tačno vreme do postizanja orgazma, a cifra koju su otkrili pokazuje "borbeni put" koji predstoji do seksualnog užitka žene.

Tokom osam nedelja, grupa koju su činile 645 žene iz 20 različitih država, podesile su svoje štoperice svaki put kada su doživele orgazam. Istraživači su u svojoj studiji uključili isključivo žene heteroseksualnog opredeljenja u monogamnim vezama, sa prosečnom starošću od oko 30 godina.

Jedan od najvažnijih otkrića studije je da penetrativni seks predstavlja najbolji način za postizanje vrhunca. Međutim, samo 31,4 odsto učesnica su uspele tako da dožive orgazam. To znači da je kod 68,6 odsto dama potrebno uvesti neki drugi oblik akcije, uključujući poljupce, nežno grickanje ili dodirivanje drugih delova tela, istakli su naučnici.

Što se tiče seks poza, pojedine su se pokazale efektnijim od drugih. Istraživači su pronašli da je najomiljenija seks poza među pripadnicma lepšeg pola ona u kojoj muškarac leži, a žena je odozgo - 42,2 odsto žena je kazalo da im ona najviše odgovara.

Druge studije su takođe pokazale da postoje još neki faktori koji mogu da utiču na orgazam. Naime. nošenje čarapa tokom seksualne aktivnosti može da poveća užitak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading