5 razloga zbog kojih ne možete doživeti orgazam!

Autor: Republika

Lifestyle

17.03.2020

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postizanje seksualnog vrhunca, odnosno orgazma kod žena, tema je o kojoj se često raspravlja. Glavni smisao seksa nije nužno postizanje orgazma, ali ipak svi težimo tome da ga doživimo jer je osećaj tako dobar.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sasvim je uobičajeno da se seksualni vrhunac ne može dostići baš uvek. Međutim, ako imate konstantno problema s doživljavanjem orgazma, onda je možda vreme da malo dublje proanalizirate taj svoj problem.

Možda si pod stresom ili se loše osećaš. Ili ti partner ne pruža pravilnu stimulaciju klitorisa. Na to može uticati zaista mnogo faktora, ali stručnjaci su otkrili neke od najčešćih razloga zbog kojih žene imaju problema s postizanjem orgazma, a donosimo ih u nastavku.

Misli su ti negde drugde

Ako ti tokom seksa kroz glavu prolaze mnoge misli poput onoga što sve idući dan moraš obaviti, onda i ne čudi da ne možeš postići orgazam. Upravo je razmišljanje o drugim stvarima jedan od najčešćih razloga zbog kojih mnoge žene ne mogu postići seksualni vrhunac, otkrivaju stručnjaci. Pokušaj prilikom seksa iz glave izbaciti sve te misli i fokusiraj se svoje telo, na sadašnji trenutak i na svog partnera.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nema prave stimulacije

Iako se u filmovima često prikazuje kako žene doživljavaju orgazam samo putem penetracije, kod većine to zapravo nije tako, kažu seksolozi. Naime, većini žena će uz penetraciju biti potrebna i istovremena stimulacija klitorisa da bi mogle ostvariti svoj seksualni vrhunac. Razgovaraj o tome s partnerom i podstakni ga da se potrudi oko tvog klitorisa tokom seksa.

Sramota te sopstvenog tela

Nedostaje li ti samopouzdanje i bojiš se da se gola pogledaš u ogledalu, onda će ti biti teško da postigneš orgazam. Žene koje su opterećene time kako izgledaju dok su gole ili misle da nisu dovoljno lepe partneru ne mogu biti prisutne u sadašnjem trenutku.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Probaj se manje fokusirati na svoje telo, a više na način na koji se tvoje telo u tom trenutku povezuje s partnerom. Važno je da se fokusiraš  na ono što osećaš, a ne na to kako ti telo izgleda.

Ne masturbiraš dovoljno

Da bi mogla postići orgazam, moraš upoznati vlastito telo. To znači da je masturbacija nužna jer ako ti sama ne znaš kako ostvariti vrhunac i šta ti odgovara kad je u pitanju seks, kako da to onda zna neko drugi? Moraš najpre sama da istražiš svoje seksualne potrebe kako bi mogla preneti partneru šta ti pruža zadovoljstvo i na koji način da te dodiruje. Kod samozadovoljavanja od velike koristi mogu biti seksi igračke, kažu seksolozi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Previše si fokusirana na postizanje orgazma

I još jedna stvar koja te možda sprečava da postigneš orgazam je to da si previše opterećena postizanjem istog. Važno je upamtiti da orgazam nije jedini smisao seksa i trebaš se opustiti i prepustiti da bi uživala, a ne  da se opterećuješ time hoćeš li ga postići ili ne. Fokusiraj se na to kako se osećaš, kao i na sam način povezivanja s partnerom ili samom sobom. I nemoj zaboraviti da je iskrena komunikacija između partnera ključ uspešnog seksualnog života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading