Zbog OVOGA se javlja peckanje nakon odnosa

Autor: Lepota i zdravlje, Republika

Lifestyle

15.04.2020

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo zašto biste mogli da imate peckanje ili svrab na intimnoj regiji nakon seksa. Većina vagina sadrži puno laktobacila, prirodnih bakterija koje pomažu u proizvodnji lakticacida i održavanju vaginalnog pH na zdravom niskom nivou. Ovaj nizak vaginalni pH tada pomaže u održavanju normalnih nivoa laktobacila, održavajući mikrobiom pod kontrolom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Održavanje ovog uravnoteženog ekosistema je ono što čini da spoljašnji organizmi rastu kontrolisano. Nezaštićeni seks sa novim partnerom može da vam promeni vaginalni pH, što može da poremeti njegove sposobnosti u borbi protiv klica i da dovede do rasta stranih bakterija. Bez obzira da li je vaš novi partner muškarac ili žena, mogu se javiti iste uobičajene infekcije. 

Ako ustanovite da vam spavanje s novim partnerom ostavlja gomilu neprijatnih simptoma, dobra vest je da postoje stvari koje možete učiniti da ih umanjite. Kondomi mogu da vam pomognu da ograničite svoju izloženost neprijateljskim bakterijama od novog partnera. 

Izbegavajte lubrikante, koji takođe mogu promeniti vaginalni pH. Uvek je važno da razgovarate sa novim partnerom o seksualnoj istoriji obe strane, statusu seksualno prenosivih bolesti i svim infekcijama koje svaka osoba trenutno može da ima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading