Usled ovih 6 grešaka žena, nastaje problem u seksu!

Autor: opusteno.rs, republika.rs

Lifestyle

09.05.2020

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dame, budite iskrene, kada vaš seksualni život krene malo nizbrdo odmah se razvija celi mentalni proces o tome na koje sve načine vaš partner nije dobar.

RepublikaFoto: Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash
Foto: Ilustracija

Muškarci su obično nešto lošiji kada se radi o razumevanju ženskih tela i o tome šta žene pokreće, šta ih čini lakim metama za okrivljavanje jednom kada seksualni život postane loš. Naravno i oni dele veliki broj grešaka, ali znate kako se kaže, za tango je potrebno dvoje. Istraživanja o seksu i vezama pokazuju da i žene dosta greše, a evo šest najvećih grešaka.

Greška broj 1: Nedostatak inicijative

Mnoge žene ne žele da se ponašaju dramatično, tačnije, ne želimo da izgledamo agresivno i naporno. To često dovodi do toga da gotovo uopšte ne iniciramo seks, ili to činimo pogrešno.

Preterano agresivan nastup, istina, može imati suprotan efekat. Većina muškaraca se oseća kako su oni uvek ti koji započinju čin seksa i to definiše njihovu skalu i mišljenje o vezi. Ali generalno, i muškarci žele da budu zavedeni jednako kao i žene i rado prepuštaju inicijativu partnerki.

Dr. Ruth ili punim imenom Ruth Westheimer koja je psihoseksualni terapeut i profesor na njujorškom univerzitetu kaže: Muškarci po navici misle da su žene manje zainteresovane za seksualne aktivnosti nego muškarci, a to nije tačno. Postoje žene koje su isto zainteresovane za seks kao i muškarci, a neke možda i više.

Greška broj 2: Briga o tome kako izgledate

Razmišljanje o izgledu tokom seksa može umanjiti užitak i smanjiti šanse za orgazam. Pokušajte da ne razmišljate o debljini ili šminci i koncentrišite se na sam čin zadovoljstva. Muškarci obično čak i ne primjećuju pola stvari o kojima se žena brine, posebno ako ste energični, fleksibilni i zainteresovani za njih.

RepublikaFoto: Photo by rawpixel on Unsplash
Foto: Ilustracija

Greška broj 3: Pretpostavka da je seks samo usputna stvar za muškarce

Westheimer veruje da bi trebalo da odbacimo sve staromodne izreke poput one da su žene seksualni objekti ili one da je muškarcima seks samo seks. Za neke muškarce seks je vrlo važan čin, nemojte umanjivati njegovu vrednost. Istraživanje pokazuje da i muškarci i žene smatraju seks intimnim činom koji ojačava vezu i stvara poverenje.

Mnoga istraživanja jasno pokazuju da su parovi koji imaju najbolji i najčešći seks upravo oni u braku. To puno govori o terminu usputan seks, kaže Parrot.

Studije pokazuju da muškarci imaju ozbiljna očekivanja od seksa jednako kao i žene. Više od 50% žena i više od 52% muškaraca koji su se upustili u usputni seks za jednu noć to su odlučili zbog nadanja u dužu vezu. Trećina od njih je to uspjela da ostvari.

Greška broj 4: Pretpostavka da je muškarac uvek raspoložen za seks

Većina tinejdžera je spremna za seks u bilo koje vreme kada ih to pitate, ali odrasli muškarci nisu. Pritisak svakodnevnih obaveza poput posla, porodice, računa i slično umara muškarce isto kao i žene. To bude iznenađenje za puno žena pa njegovu nezainteresovanost za seks većina žena shvati lično.

Odbijanje je toliki šok za žene da one jednostavno ne veruju u opravdanja - kaže Fisher o reakciji koju većina žena ima kada im partner kaže da nije raspoložen za seks. One znaju da ponekad nisu zainteresovane za seks, ali još uvek vole svog muškarca. Međutim, kada otkriju da on ne želi seks, odmah pomisle: više me ne voli. Nije istina, verovatno je jednostavno umoran.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Greška broj 5: Seks kao tabu tema

Direktan razgovor o seksu, o onome što volimo i što ne volimo može nam biti neprijatan čak i kada smo već dugo sa partnerom. Ali to je jedini način da se uspostavi zdrava seksualna veza.

Žena mora preuzeti odgovornost za svoj seksualni odnos, kaže Westheimer. Nijedan muškarac ne može omogućiti savršen orgazam ženi ako ona ne preuzme odgovornost za svoje seksualno iskustvo. Čak i najbolji ljubavnici ne mogu znati sve što žena želi ako im ona to ne kaže.

Dobre vesti su, prema Fisher, te da su muškarci spremni da daju sve kako bi zadovoljili ženu: Ako mu možete na dobar način reći šta želite i šta rade pogrešno, na način da im ne narušite samopouzdanje, oni će to poštovati, kaže Fisher.

Greška broj 6: Uzrujanost i ljutnja kada on predloži nešto novo

Kod parova koji su dugo u vezi normalna je potreba da se malo začine stvari. Ako muškarac želi da proba nešto novo, ne znači da je nesrećan sa vama ili vašim seksualnim životom. Ukratko: ne uzimajte to lično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading