MUŠKA NOĆNA MORA: Ove stvari smanjuju dužinu i obim penisa

Autor: 24sata.hr

Lifestyle

16.11.2017

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomisao da bi mu se penis mogao smanjiti, za svakog muškarca je noćna mora. Međutim, ponekad se to događa, a stručnjaci objašnjavaju kada, kako i zašto - i da li treba da se zabrinete.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hladnoća, pušenje i stres smanjuju muški ponos

Hladnoća na penis deluje tako da ga smanjuje, bilo da se radi o izloženosti hladnoj vodi ili hladnom vazduhu. Može ga skratiti do 50 odsto dok mu obim može da se smanji do 30 procenata, u zavisnoti od toga koliko je hladno, tvrde urolozi. 

U isto vreme, do promene dolazi i na testisima koji se povuku ka telu pokušavajući da sačuvaju svoju toplinu.

A, zašto se to događa?

Objašnjenje je vrlo jednostavno - vene u polnom organu se na hladnoći sužavaju i automatski tkivo izgleda manje. Sužavaju se, ne samo u penisu, već i na svim ostalim spoljnim delovima tela. Tako telo štiti unutrašnje organe usled niskih temperatura usmeravajući krv na njih.

Stručnjaci kažu da se penis može smanjiti i kod stresa. Ali, nemojte paničiti - kao što se stisnuo, tako će se i raširiti kada se promene uslovi koji tako deluju na njegove vene.

Još neke činjenice o penisu i njegovoj veličini:

  • Pušenje može skratiti penis za centimetar jer smanjuje dotok krvi u njega. Protok krvi je ključan za stvaranje erekcije, a cigarete sužavaju vene i stvaraju probleme s cirkulacijom, a time i s dotokom krvi u penis. Na kraju, to može rezultirati manjim polnim organom u erekciji.
  • Bolna, ali realna činjenica za muškarce je to da što su stariji i njihov penis postaje sve manji. On normalnu veličinu postiže između 17. i 22. godine, a do kraja života može da se smanji do tri centimetra. To se događa zbog smanjenog protoka krvi kroz vene. 
  • Ne postoji poveznica po kojoj bi se veličina polnog organa mogla proceniti po visini muškarca ili dužini njegovih stopala. 
  • Neki muškarci imaju relativno kratak penis u opuštenom stanju, ali kod erekcije naraste prilično. S druge strane, postoje muškarci koji se mogu pohvaliti velikim penisom dok je opušten, ali nakon erekcije nije impresivno veći kao što bi mnoge žene očekivale.
  • Samo šest odsto muškaraca koristi ekstra velike kondome, tvrde proizvođači.
  • Većina muškaraca podcenjuje veličinu sopstvenog penisa.
  • Samo jedan centimetar je dugačak najmanji izmereni penis, dok najveći ima neverovatnih 48 centimetara - vlasnik mu je Roberto Esquivel Cabrera iz Meksika i sigurno mu nije lako da hoda s time po svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading