REŠENA MISTERIJA: Evo zašto žene vole loše momke i obratno

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

03.12.2017

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako mnoge žene i muškarci žele da pronađu pravu ljubav i dobrog partnera, istina je da oni često završe u vezi sa narcisom ili psihopatom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Žene vole momke koji će joj "pomrsiti konce"

Jedna studija je pokazala da žene posebno ne mogu da odole muškarcima koji imaju ove mračne karakteristike ličnosti. 

Istraživači su u anktetirali 90 osoba, starosti od 18 do 32 godine, koji su odgovarali na razna pitanja o muško-ženskim odnosima. Na osvnovu toga su odredili njihove osobine, a zatim su ih poslali na nekoliko "sastanaka na brzaka". 

Na osnovu prvog dejta, naučnici su utvrdili da su dame bile najviše zainteresovane za sastanke sa muškarcima koji imaju narcisoidne osobine, poput sujetnosti, narcizma, egoizma. Ipak, pripadnice lepšeg pola su najviše želele da izlaze sa momcima koji su komunikativni i otvoreni prema svemu, u odnosu na sujetne muškarce koji žele da budu u centru pažnje. 

- To znači da se privlačnost koju žene osećaju prema narcisoidnim tipovima proizilazi iz njihove društvenosti, ne iz samoživosti - objasnio je voditelj studije. 

Oni su objasnili da narcisoidne osobe osvajaju suprotni pol svojom komunikativnošću. Upravo na taj način lako zadobijaju pažnju i ostavljaju utisak šarmantne osobe. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading