Prevara ili mala prevara: Šta se uopšte računa kao "neverstvo"?

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

12.01.2018

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niste lojalni partneru ili vodite zaseban život? Donosite samostalno odluke koje se tiču oboje, ništa ga ne pitate, uživate u sitnim radostima potpuno sami? Ako se samo i pitate da li varate vrlo ste blizu linije kada se može reći da niste odani u vezi. Fizičku prevaru je lako "uočiti", definisati. Ali, šta sa ostalim neverstvima i izdajma?

RepublikaFoto: pixabay.com
Pa u čemu je razlika između bezopasnog flerta i mikro prevare?

- Mikro varanje je ozbiljan prekršaj. Ali, da biste sve razjasnili sve nedoumice oko vašeg odnosa sa partnerom najbolje je da razgovarate. Otvoreno i bez predrasuda. Nekada ponašanje koje deluje kao izdaja nema jasnu nameru da uvredi, izda - kaže Melani Šiling, ekspert za veze za "HuffPost". 

Pisanje poruke nekom muškarcu bez znanja partnera, tajno beleženje pod drugim, "komšijskim" imenom, povezanost preko društvenih mreža, četovanje i naglo prekidanje kada uđe onaj drugi u prostoriju- sve to su znaci flerta koji se krije od partnera. 

Sve to ukazuje na mikro prevaru koja je zapravo izdaja, pronevera odnosa sa partnerom. 


Pa u čemu je razlika između bezopasnog flerta i mikro prevare? 

- Ključ je da budete realni i objektivni u vašoj vezi. Ne treba da budete uvek emotivni - kaže Šiling koja kaže da treba definisati odnose, ponašanja koja smetaju, ugrožavaju i u skladu sa tim ponašati se vezi. 

Ona navodi i da nijedan partner ne treba da bude žrtva u vezi, jer to loše utiče na oboje i vodi u neminovan razlaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading