STRUČNJACI POTVRDILI! Evo koliko se*sa će vas podmladiti!

Autor: metro-portal.hr

Lifestyle

01.06.2018

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seks je od davnina poznat kao sredstvo za pomlađivanje - iako su još u relativno nedalekoj prošlosti to shvatali poprilično doslovno, pa su stari muškarci skakali na mlade, jedre device u nadi da će nešto od te svežine preći na njih... obično nije, naravno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Podmladite se uz seks

Nauka se u naše doba uplela u celu priču i došla do zaključka - seks barem jednom nedeljno može vam pomoći da živite duže.

U novom istraživanju, naučnici sa Kalifornijskog univerziteta istraživali su seksualne živote 129 majki nedelju dana. Učesnice su davale dnevno izveštaj o svom ukupnom zadovoljstvu, kao i slučajevima kad je došlo do sukoba, podrške i / ili intimnosti sa svojim partnerima.

Kad su uporedili njihove izveštaje s njihovim uzorcima krvi, otkrili su zanimljiv uzorak. Majke koje su imale odnose sa svojim partnerima barem jednom u toj nedelji, imale su značajno duže telomere - sitne komadiće DNK koji utiču na dugovečnost i zdravlje.

Tokom vremena, telomeri koji se nalaze u vašim ćelijama razgrađuju se kao posledica starenja, slabe ishrane i prevelike upotrebe alkohola, rekli su istraživači.

No, ovi rezultati pokazuju da ih redovni seks može 'popraviti' i produžiti, čuvajući vaše ćelije zdravima i mladima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading