Stari recept koji uništava SVAKU BOLEST!

Autor: Republika

Lifestyle

21.01.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept star je nekoliko godina i vešto je skrivan od javnosti, budući da predstavlja veliku pretnju farmaceutskoj industriji.

RepublikaFoto: pixabay.com

Reč je o posebnoj vrsti vina koje se priprema od borovnica i smreke.

Borovnice mogu omekšati vašu kožu, pa čak sprečiti rak. One jačaju imunitet.

Naime, ove bobice imaju više antioksidanasa od bilo kojeg drugog svežeg voća ili povrća testiranog do danas. Većina njenih moći dolazi iz pigmenta koji je odgovoran za plavu boju.

One su odlične za vid i za zdravo srce.

Snižavaju nivo šećera u krvi, a takođe tope salo oko stomaka. Pomažu kod zatvora. Čaša sirovih borovnica sadrži oko četiri grama vlakana. Topiva vlakna kojih ima u borovnicama mogu apsorbovati 11-16 puta sopstvene težine u vodi i tako ubrzava rad creva.

Borovnice imaju velike količine mangana, koji igra veliku ulogu u razvoju kostiju.

S druge strane bobice smreke imaju neobičan ukus i najviše se koriste kao začin u evropskoj i indijskoj kuhinji.

Ove bobice su se u staroj grčkoj koristile kao lek,a njihove zdrastvene prednosti su poznate i danas. Jedan od najkorisnijih sastojaka kod smreke je 4 -terpinen,koji pomaže kod smanjenja nivoa mokraćne kiseline,poboljšava digestvni sistem i smanjuje rizik od virusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Katarina

21.01.2019 10:10

Da, ovaj "čudotvorni" recept koji bi uništio farmaceutsku industriju je naojbičnija glupost. Pa brusnica i mnoge druge voćke imaju više oksidanata od borovnice, i ko je sad to "otkrio" ovaj "milionski vredan recept" koji je čuvan kao državna tajna? Dosta više sa izmišljenim senzacionalnim otkrićima!