Njegovo veličanstvo MED: Kao lek koristi se protiv parazita i nesanice

Autor:

Lifestyle

13.09.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vekovima se med koristiti u ishrani i lečenju mnogih zdravstvenih problema. Ima snažna antibakterijska svojstva, naročito ukoliko je tamnije boje. Dakle, dobar je i za lečenje rana. No pored toga med je važna namirnica koju bi trebalo svakodnevno da konzumirate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Med se može koristiti kao lek ali i kao kozmetički preparat jer zbog svog antibakterijskog svojstva odlično čisti kožu.

Tretiranje povreda 

Ono što su davno radili starom Egiptu, važ i danas. Ako vam je potrebno brzo i efikasno rešenje za posekotine, ogrebotine ili manje rane, operite povređeno područje, osušite i nanesite malo meda. U svakom slučaju, najbolje je da posetite lekara, ali med može biti prva pomoć. 

Protiv crevnih parazita 

Pomešajte jednaku količinu vode, sirćeta i meda. Možda nije savršen ukus, ali može biti od pomoći za ublažavanje blage crevne infekcije. Ako se simptomi nastave, obavezno se javite lekaru. 

Mamurluk 

Visok sadržaj fruktoze u medu pomaže telu da brže obradi alkohol, a nakon burne noći, pojedite veliku kašiku meda i rešite se glavobolje. Još bolje će biti ako pomešate med sa čajem jer hidratacija pomaže telu da se brže oporavi. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Odličan za lice 

Med može da se koristiti i kao prirodni piling. Operite lice medom i toplom vodom kako bi bilo glatko. Osim toga, med će pomoći da se rešite bubuljica. Ako imate 'tvrdoglavu' bubuljicu, stavite malo meda na nju, sačekajte pola sata, a potom isperite. 

Daje energiju 

Pojedite kašiku meda i vratiće vam se energija i entuzijazam. 

Za bolji san 

Med može da smanji nivo hormona stresa koji sprečava da se opustite i utonete u san. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading