RUSKI NARODNI LEKOVI: Izlečite ciste prirodnim putem

Autor:

Lifestyle

06.10.2017

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko vas boli donji deo stomaka, kasni vam menstruacija ili dobijete groznicu, moguće je da na reproduktivnim organima imate kesice napunjene vodom. Njih je moguće ukloniti prirodnim metodama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Redovno proveravajte da li imate nove izraline na telu

Većina žena se bar jednom u životu susrela sa cistama, takozvanim kesicama napunjenim vodom. One su najčešće bezazlene, benigne, mada ih nikako ne smete ignorisati.

Ciste se najčešće javljaju na ženskim reproduktivnim organima, na jajnicima i dojkama, i mogu biti različite vrste, veličine i strukture.

Ultrazvučni pregledi

Često se dešava da ciste na jajnicima ili dojkama postoje, a da nema nikakvih simptoma, zbog čega se uglavnom otkrivaju slučajno, na redovnom ultrazvučnom pregledu.

Ipak, važno je da obratite pažnju i osluškujete šta vam telo govori. Tatjana Viktorovna Podolska, akušer-ginekolog iz Rusije, navodi da je vrlo važno javiti se ginekologu ukoliko osetite simptome kao što su bolni seksualni odnosi ili kašnjenje menstrualnog ciklusa.

- Ukoliko vas boli donji deo stomaka, mesečno vam kasni menstruacija ili osećate bol prilikom seksualnog čina, moguće je da na jajnicima imate ciste. Takođe, ako osećate mučnine, povraćate ili dobijete groznicu, obavezno proverite kod svog ginekologa stanje svojih jajnika - objašnjava doktorka Podolska.

Biljni sedativi

Žena sama može da napipa neobične čvoriće na dojkama, zbog čega ne treba prerano paničiti od straha da je u pitanju tumor. Ciste su na dodir uglavnom meke, glatke i pokretne, ali ako su prilično ispunjene tečnošću, mogu da budu i čvrste kad ih dodirujete.

Ruski lekar Dmitrij Sergejevič Volkov smatra da je neophodno da svaka žena bar na šest meseci sama opipava svoje grudi kako bi se javila doktoru ako primeti nešto neobično.

- Ciste na dojkama mogu biti različite veličine i strukture, a simptomi mogu biti nervoza, sekret iz bradavica, iskrivljen oblik grudi, čak i glavobolja - navodi on.

Doktor Dmitrij Volkov kaže da je ponekad potrebna hirurška intervencija grudi, ali navodi da postoje i druga rešenja.

- Metode koje se mogu primenjivati kod cista na grudima jesu izbor odgovarajućih kontracepcijskih metoda, korišćenje sedativa na bazi bilja, prestanak pušenja ili spa-tretman - navodi dr Volkov i dodaje da je ponekad neophodno da se ciste operišu laparoskopski.

On navodi da nema potrebe za strah kod žena kojima ginekolog ustanovi postojanje cisti na dojkama.

- Ciste nisu opasne po zdravlje i uvek su dobroćudne. Nastanak raka unutar ciste moguć je u samo jednom procentu slučajeva - objašnjava ruski doktor.

RUSKI RECEPTI ZA PROBLEMATIČNE CISTE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading