Bolesna kuća loše utiče na raspoloženje i zdravlje ljudi: Evo koji su njeni simptomi i šta možete da preduzmete

Autor:

Lifestyle

18.05.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolesna kuća je izraz za životni prostor u kome protiče loša energija koja negativno može uticati na ukućanje. Glavobolje, loše raspoloženje, ali i pojava bolesti su razlozi da posumnjate da vreme provodite u prostoru koji nije prijatan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stare kuće, prostorije sa lošom ventilacijom, lošim osvetljenjem, zgradom na lošem mestu, previše vlažno ili previše suvo područje, mogu biti štetni... Mnogo je razloga zbog kojih prostorija može postati štetna i opasna.

Ali postoji još jedan razlog da se osoba u određenoj kući razboli: psihološki.

Ako je kuća nema dobro osvetljenje, ili ima lošu ventilaciju, puna je vlage i buđi, u njoj možete da se osećate veoma loše i ona može biti opasna za život.

U "bolesnoj kući" se javlja slabost, pojavljuju se čudne alergije, glava boli, a san je loš. Osoba doživljava fizičke neprijatnosti. A može da se pojavi i razdražljivost.

Depresija - gubitak snage i loše raspoloženje mogu se pretvoriti u depresiju. Može se razviti zavisnot od supstanci, osoba počinje da puši ili da pije kako bi se smirila. A sve se pogoršava.... Nema odmora i mira, oseća se anksiozno i loše.

Ljudi su oduvek znali da kuća može da oboli, a da to nije vezano za buđ ili loš položaj kuće u odnosu na sunce. Kuća može psihološki da utiče na ljude koji u njoj provode dugo vremena. A koncept "proklete kuće" nije misticizam, već metafora.

Kako kuća može da se razboli?

Strašan ili tužan događaj koji se u njoj desio. Zbog ovoga kupci nekretnina se često raspituju o istorijatu kuće u kojoj žele da se presele. Nehigijena, memla, buđ, loše osvetljenje su faktori koji utiču na to da kroz prostorije protiče loša negativna energija koja narušava zdravlje.

Zašto kuća može biti bolesna, mnogo je razloga. A psihološki razlozi još nisu proučeni, to je sve. Kako energija mozga nije proučena, tako i mozak sam ostaje misterija. Ali loše prostorije zaista mogu izvući svu pozitivnu energiju iz čoveka i pretvoriti je u lošu.

Jedan od glavnih znakova da živite u domu koji je bolestan jeste sklonost depresiji i lošem raspoloženju, kao i pojava infekcija ili alergija na telu. 

Zato je veoma važno da prostorije u kojima živite redovno čistite i provetravate i ne dozvolite da se formiraju naslage prašine jer to loše utiče na raspoloženje i telesno zdravlje. Takođe, izdvojite vremena i napravite red u vašem domu. Sve što je staro, pocepano i nije više za upotrebu, bacite. Na taj način dodatno ćete očistiti prostor od loših uticaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading