Pet načina da UBACITE VEŽBANJE u praznični raspored

Autor:

Lifestyle

25.12.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je voditi računa o tome šta i koliko jedete tokom praznika, ali je veoma bitno i da u svoj dnevni ritual uključite vežbanje, a to ne mora da bude odlazak u teretanu ili neki naporan trening već je dovoljno nešto jednostavno, poput šetnje. Naročito posle obilnog obroka, šetnja vam pruža mogućnost da udahnete svež vazduh i pokrenete metabolizam, koji pomaže da se hrana svari.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vodite računa da pravilno izvodite vežbe i ne radite ih s preteškim stvarima

Evo i pet kreativnih načina da ubacite vežbanje u gust raspored sezone praznika.

1. Obujte cipele za hodanje i hodajte brzim tempom dok ste u šopingu, tako ova aktivnost u kojoj žene uživaju može da bude vežba. Trudite se da žustrim korakom idete od prodavnice do prodavnice ili sa parkinga, što iznosi oko 4,5 km na čas ili više. Krenite veoma rano da biste izbegli gužvu i mogli da hodate brzo.

Foto: pixabay.com
Nosite obuću za hodanje u toku šopinga i ubrzajte korak

2. Sedite na fitnes loptu za pilates i vežbajte mišiće dok pakujete poklone jer, u zavisnosti od toga koliko poklona treba da upakujete, to može da potraje i nekoliko sati, ako želite da ispadne kako treba. Možda ćete morati da isprobate različite stolove u kući i količinu vazduha u lopti da biste dobili željenu visinu. Ali kad jednom pronađete odgovarajući položaj, možete da vežbate celokupni srednji i donji deo tela tako što ćete aktivirati gluteus i butine da biste održali pravilan položaj dok stiskate stomačne mišiće. Možete čak i da blago pomerate srednji deo tela levo-desno, napred-nazad ili kružno da biste uneli raznovrsnost!

3. Uradite određeni broj čučnjeva ili iskoraka za svaku prazničnu kesu ili kutiju koju unesete u kuću. Pokloni, hrana, kutije sa ukrasima koje su se skrivale u garaži... sve te stvari unose se u kuću za vreme praznika. Neke od njih mogu da budu teške i po nekoliko kilograma, što je prilika da uvedete kreativan trening s tegovima. Radite čučnjeve ili iskorake sa dve kese u svakoj ruci ili jednom malom do srednjom kutijom ispred sebe svaki put kad prolazite kroz vrata. Vodite računa da pravilno izvodite vežbe i ne radite ih s preteškim stvarima!

Foto: pixabay.com
Obavljajte kućne poslove uz veselu muziku

4. Pustite neku veselu muziku i igrajte po kuhinji dok radite. Pošto ćete biti na nogama, možete i da zaigrate. To je jednostavan način da ubacite malo aktivnosti umerenog intenziteta u svoju rutinu, a možete i da se oznojite. Igrajte barem 30 minuta, što je lista sa sedam do 10 pesama.

5. Planirajte aktivnosti napolju za celu porodicu. Umesto da pozovete sve u dnevnu dobu da gledate klasične božićne filmove i grickate hranu, postavite sebi izazov da isplanirate nešto uzbudljivo što će navesti celu porodicu da izađe i bude aktivna. Možete da odete na lokalni božićni festival, prošetate po komšiluku da vidite osvetljenja na kućama noću, odete na klizanje, napravite Sneška (ako ima snega) i još mnogo toga.

Skoro svaku monotonu obavezu možete da pretvorite u vežbu ako ste spremni da budete malo kreativni. Srećni praznici!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading