RUSKO ČUDO: Vakuum masažom očistite organizam od otrova

Lifestyle

05.01.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova terapija uspešno se primenjuje za uklanjanje bolova u leđima, kod bronhitisa, neuroze, zatvora, a korisna je i za mršavljenje, detoksikaciju i u borbi protiv celulita.

RepublikaFoto: facebook.com/Grand Revital Centar
Terapija je bezbolna, a pacijent ima osećaj zategnutosti kože, s obzirom na to da se ona stvarno zateže

Sreća je kada je čovek zdrav i duhovno i fizički. Kada je u harmoniji pre svega sa sobom, kada ide prema svom cilju bez obzira na padove i uspone, kada jača svoj duh, svoju volju, svoju energiju, svoje misli i svoje telo!

Ovakvim porukama ruska doktorka Natalija Gušlo Petrić bodri svoje pacijente i pre nego što na njima primeni svoje metode lečenja. Ona je specijalista pedijatrije i anesteziologije sa Univerziteta u Sankt Peterburgu, ali se danas bavi alternativnom medicinom - akupunkturom, homeopatijom, hirudoterapijom. Udata je za srpskog inženjera, pa živi i radi na relaciji Srbija - Rusija. 

Jedna od njenih metoda je vakuum masaža, koja je veoma popularna terapija u svetu. 

UBRZAVA METABOLIZAM

- Za mene nema deljenja medicine na klasičnu i alternativnu, medicina je ono što nam pomaže da budemo zdravi. Ova terapija koristila se još u drevnoj Kini. U to vreme vakuum masaže su radili pomoću bambusa, a kasnije se ova terapija primenjivala i u Japanu, Mongoliji i Rusiji. Ovo je jedan od najefikasnijih metoda za poboljšanje cirkulacije krvi i limfe, za ubrzavanje metabolizma i borbu protiv celulita - objašnjava Gušlo Petrić za "Ruski lekar".

Vakuum masaža primenjuje se kod bolova u leđima, bronhitisa, neuroze, zatvora. Korisna je za smanjenje telesne težine i za detoksikaciju, odnosno pročišćavanje organizma od otrova, kojima smo danas izloženi sa svih strana, što kroz ishranu što kroz nezdravo okruženje.

Terapija je bezbolna, a pacijent ima osećaj zategnutosti kože, s obzirom na to da se ona stvarno zateže i regeneriše.

- Masaža počinje tako što se na telo pacijenta, koje je prethodno namazano uljem, postavljaju ventuze. Najčešče se stavljaju na leđa, uz kičmeni stub, po meridijanu bešike ili na biološki aktivne tačke. Pomoću aparata se pravi vakuum i rade se masažni pokreti u određenim pravcima. Na bolnim mestima ventuza se ostavlja duže od 15 minuta - priča ruska doktorka.

Demonstraciju vakum masaže možete videti u videu ispod.

ZA DECU I ODRASLE

Kako kaže, često je ovo u isto vreme i terapija i dijagnostika.

- Na problematičnim mestima s lošim krvotokom stvaraju se modrice. One se pojavljuju samo kod osoba sa određenim problemima. To ukazuje na lošu prokrvljenost u predelu gde su postavljene ventuze, a takođe ukazuje i na lošu prokrvljenost u projekciji organa - ističe ona.

Stvaranje vakuuma dovodi do promene pritiska na mestu stavljanja ventuza. Ubrzava se metabolizam, na površinu se izbacuju toksini i stvara se lekovita modrica. Odmah nakon masaže oseća se olakšanje u leđima. Terapija se radi jednom sedmično, a već posle druge terapije koža se menja, postaje elastična, modrice bivaju sve manje, baš kao i bolovi.

- Vakuum masaža je odlična terapija i za decu i za odrasle. Kod dece sprečava skoliozu, čuva kičmu i jača mišiće. Što je još važnije, izbacuje toksine iz organizma. Koristimo je i za smanjivanje celulita i podmlađivanje kože - dodaje Gušlo Petrić.

Ovde možete pročitati recepte ruske iseliteljke Svetlane Hvorostove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading