DIJETA ZA LENJE DEVOJKE: Uz minimalno napora do ZDRAVOG mršavljenja!

Autor:

Lifestyle

28.09.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrebno je mnogo znoja i odricanja da bi se kilogrami izgubili, ali ukoliko ste lenji postoje i lakši načini da se smanji težina.

RepublikaFoto: pixabay.com
U zdravom telu - zdrav duh

Predstavljamo vam 7 pravila koja, ukoliko ih budete svakodnevno pratili, jednostavno i bez teretane ćete doći do željene forme i kilaže.

1. Popijte 1 čašu vode pre svakog obroka.

Ovo je zaista vrlo jednostavno, a ima veliki uticaj na vaše telo. Osim što hidrira, daje vam i osećaj sitosti, te se nećete prejedati.

RepublikaFoto: pixabay.com

2. Unesite minimalne promene u svakodnevnu ishranu.

Za preliv za salatu koristite sirće, umesto majoneza i raznih kaloričnih preliva i jedite sveže voće umesto sušenog.

3. Ukoliko jedete dezert, služite se tamnom čokoladom.

Ukoliko vam je veoma teško da se odreknete skatkiša, probajte sa tamnom čokoladom. Možda u početku neće zadovoljiti skroz potrebu za slatkim, ali ćete imati mogućnost da i dalje jedete čokoladu, makar i tamnu i na taj način nećete unositi nepotrebne i štetne kalorije.

RepublikaFoto: pixabay.com

4. Kontrolišite količinu unete hrane.

Ukoliko želite da izgubite kilograme, morate unapred odrediti količinu hrane koju hoćete i treba da pojedete. Takođe, koristite manje tanjire, jer će vam tako izgledati kao da unosite veću količinu hrane.

5. Budite malo više fizički aktivni.

Ovde ne govorimo o teretani i napornim vežbama, ali u svakodnevnici biste mogli da iskoristite malo više prostora za šetnju, a možda niste ni svesni. Pauzu na poslu možete iskoristiti da se prošetate po kancelariji, koristite stepenice umesto lišta ili se parkirajte malo dalje, da biste iskoristili priliku da prošetate. Ove stvari vam neće oduzeti mnogo vremena, a mnogo će vam pomoći da dođete do cilja.

RepublikaFoto: pixabay.com

6. Izbacite gazirana pića

Poznato je da su gazirana pića štetna i verovatno vam je preselo da čitate i slušate jedno te isto. Međutim, zaista je bitno, ukoliko želite da budete zdraviji i mršaviji, da izbacite ove sokove. Postoje i druge, i više nego dobre, zamene poput ceđenih sokova ili limunade, a mnogo zdravije.

7. Večerajte lagano

Možda i ne shvatate koliko je ova stavka bitna i olako i nju shvatate, jer ste verovatno i o tome čitali bezbroj puta. Međutim, previše hrane uveče vam može napraviti problem i sa vašim digestivnim traktom i poremetiti vam san, te uticati i na rutinu zdrave ishrane tokom dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading