Najčešći mitovi o vagini: Šta je istina, a šta potpuna izmišljotina?

Autor: cosmopolitan.rs

Lifestyle

20.12.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos činjenici da priča o intimnim delovima tela, nije više tabu tema, postoji toliko mitova kada je reč o vagini da smo morali da reagujemo!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nekada nam priče deluju suludo, ali u nekim slučajevima poslušamo neki od mitova, jer bolje sprečiti nego lečiti. Zato smo odlučili da izdvojimo nekoliko najčešćih zabluda o vagini i napokon da prestanete da verujete u laži. 

Veliki penis može škoditi vagini

Zapravo, ono što često čujemo da veliki muški polni organ utiće da rastegljivost ženkog organa. A zapravo je vagina sačinjena od rastegljivog tkiva i tokom seska se širi i ostavlja dovoljno prostora za bilo koju veličinu penisa. Takođe, ona se menja tokom ciklusa, a koliko je fantastična govori činjenica da se može vratiti u prvobitan položaj i posle porođaja. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Redovan seks opušta mišiće vagine

Još jedna laž u koju veruju mnogi je da žene koje često imaju seks imaju i šire i opuštenije vagine. Mišići u vagini opuštaju se tokom seksa, ali nakon njega se vraćaju u prvobitno stanje. Ono što zaista može uticati na opuštanje mišića  je menopauza, ali do toga vas verovatno dele decenije. 

Ako stežete vaginalne mišiće više ćete uživati u seksu

Ovo pravilo možda važi za muškarce, ali žene koje tokom seksa imaju stegnute vaginalne mišiće u tome, očigledno, ne uživaju. Kada je žena seksualno uzbuđena, vagina se sama od sebe širi, dok je stiskanje mišića znak da žena ne uživa, odnosno da nije potpuno opuštena. 

Mišići karlice se mogu se ojačati vežbom

Za razliku od prethodnih mitova, ovaj je istinit. Postoji niz vežbi kojima možete ojačati opuštene mišiće karlice i imati "fit vaginu". Ako ste gledali ''Seks i grad'', onda ste sigurno čuli za Kegelove vježbe koje je proslavila Samanta, ali na internetu možete pronaći još niz metoda za jačanje vagine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading