Zbog ovih 10 ženskih poteza muškarci pucaju od ljubomore

Autor:

Lifestyle

25.02.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore – kako u same sebe, partnera tako i u vezu uopšteno. Međutim koliko god da vaš muškarac ima samopouzdanja, neki "klasični" potezi žena u njemu će probuditi posesivnost.

RepublikaFoto: Photo by Alex Iby on Unsplash
Foto: Ilustracija

1. Flertanje s drugim muškarcima 

Igranje kosom i pućenje usana samo su deo dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može da bude bezopasan čin pitome zabave, ali ukoliko se ponašate ovako s muškarcima na nekom događanju pred vlastitim partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

2. Smejanje tuđim šalama

Ako je nešto smešno, vi ćete se nasmejati, i to je normalna reakcija. Možda ne razmišljate je li šalu ispričao muškarac ili žena, ali vaš partner će zasigurno primetiti pol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnom osobinom kod jačeg pola. 

3. Obožavanje muških zvezdi 

Vašim prijateljicama verovatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžerku dok govorite o zgodnim glumcima, međutim vaš partner ne želi da sluša hvalospeve o drugim muškarcima bez obzira što žive na drugom kraju sveta.

4. Spominjanje muških imena kolega 

On želi čuti detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje započinju s: 'Ivan je danas ispričao tako dobar vic'. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svetlu, govorite njihova puna imena, ili kažite Ivan s posla i tako smanjite intenzitet 'prisnosti'.

 

5. Dopisivanje s drugim muškarcima

Razmenjivanje poruka preko mobilnog ili na društvenim mrežama s drugim muškarcima njega dovodi do "ludila". On se ne oseća ugodno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kojem su sve opcije otvorene. 

6. Imate muškog najboljeg prijatelja 

Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će razmišljati može li se izroditi nešto više iz tog prijateljstva. 

7. Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim 

Ako ne želite da se vaš partner pita jeste li još uvek romantično zainteresirani za svog bivšeg dečka, nemojte ni tog muškarca spominjati u partnerovom društvu. Mislimo, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu! 

 

8. Kada provodite slobodne dane bez njega

Odlazak na godišnji odmor s prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da provodite duže vreme u njegovom društvu.

9. Kada idete na zabave bez njega 

Ako idete na zabave samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a pritom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će se on osetiti povređenim – i da, ljubomornim.

10. Kad radite prekovremeno 

Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba pola. To vam je jasno, zar ne?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading