SVI GREŠIMO! Evo kako se pravilno kuva turska kafa, OVO zaboravljamo da uradimo!

Autor:

Lifestyle

02.05.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za dobru tursku kafu potrebna je kvalitetna mešavina, i zato nemojte da štedite na njoj - pijete je iz zadovoljstva, a ne iz preke potrebe!

RepublikaFoto: Photo by SnapbyThree MY on Unsplash
Foto: Ilustracija

Drugo, malo ko zna da za tursku kafu na početku voda ne treba da proključa! U džezvi se voda zagreva do tik pred vrenje, pa se sklanja sa ringle.

Deo vode odliva se u šoljicu, a u ostatak se dodaje kafa (po jednu bogatu kašičicu za svaku šoljicu ili više ako su šolje veće ili volite veoma jaku kafu).

Promešajte da nema grudvica, pa vratite na vatru i kad naraste do ivice džezve ponovo sklonite sa vatre i dodajte vodu koju ste na početku odlili. Opet vratite na vruću ringlu i ostavite da provri.

Sklonite sa šporeta, sačekajte nekoliko sekundi i dodajte kašičicu hladne vode. Tada je kafa spremna za služenje!

 

Osnovne greške kod pripreme kafe:

- Previše mešanja ubija ukus;

- Ostavljanje da se nekoliko puta podigne do vrha džezve uništava penu i menja ukus kafe;

- Mešanje nakon što je kafa zakuvana, provrela i sklonjena sa ringle takođe će izmeniti ukus omiljenog jutarnjeg napitka;

- Ukoliko se kafa zaslađuje, šećer je najbolje dodati još dok je voda hladna u džezvi, pre dodavanja i zakuvavanja kafe.

Probajte i sami ćete se uveriti koliko je ukus drugačiji - bolji!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading