ŽUTO ČUDO GLANCA I OSVEŽAVA: Sredite celu kuću jednim limunom

Autor:

Lifestyle

02.09.2017

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo voće ima ulogu uspešnog osveživača, izbeljivača i dekorativnog čistača prostora, a u kombinaciji sa sodom bikarbonom štetna kućna hemija postaje bespotrebna

RepublikaFoto: pixabay.com
Limun možete da koristite za sve kućne radinosti

Limun koristimo kao osvežavajući napitak tokom leta ili zimi kada smo prehlađeni. Bez obzira na to što je limun izvor zdravlja jer je veliki izvor vitamina C, on služi i kao odlično sredstvo za čišćenje kuće. Otkrivamo trikove u kojima limun ima ulogu uspešnog osveživača, izbeljivača i dekorativnog čistača prostora, a u kombinaciji sa sodom bikarbonom štetna kućna hemija postaje bespotrebna.

Sprej za čišćenje

Oljušteni limun sipajte u 150 ml sirćeta i ostavite da prenoći. Ujutro dodajte 150 ml vode. Sipajte smesu u praznu sprej-flašu i koristite ga kao sredstvo za čišćenje svih površina u kući.

Čista daska za sečenje

Održavajte dasku za sečenje čistom tako što ćete polovinu limuna koristiti kao sunđer, a so kao sredstvo za uklanjanje nečistoća sa daske. Ostavite 10 minuta da so odstoji, a zatim ponovite postupak ribanja limunom.

Blistavo beli veš

Da biste dobili blistavo beli veš, potopite ga u sok od limuna i sodu bikarbonu najmanje pola sata pre pranja.

Manikir

Za jake i zdrave nokte recept je jednostavan: samo dodajte nekoliko kapi soka od limuna u toplu vodu i potopite nokte.

Oslobađa od pega

Limun može da otkloni neželjene pege koje se jave tokom sunčanih dana. Samo isecite limun i nežno ga trljajte po celom licu.

Jača imunitet

Svako jutro pijte čašu tople vode i limuna sa medom na prazan stomak, što će poboljšati varenje i ojačati vaš imuni sistem.

Higijena ruku

Kada jedete hranu rukama, poželjno je da na stolu imate posudu sa vodom i limunom kako biste održavali higijenu ruku tokom jela.

Osvežite kućne aparate

Neprijatan miris iz frižidera može da se otkloni sunđerom natopljenim limunovim sokom. Takođe, pomoću limuna možete da napravite i domaći osveživač. Dodajte limunov sok u mašinu za pranje sudova kada je prazna i pustite da radi.

Limun-vaza

Limun može da se koristi za gajenje pelcera ili semena biljke. Iscedite sok iz limuna i staviti seme u polovinu limuna napunjenog zemljom.

Uklonite neprijatan miris obuće

Ostavite svežu koru limuna u cipele tokom noći kako bi se neprijatni mirisi apsorbovali.

Mirišljave sveće

Potrebno je da napunite polovinu očišćene kore topljenim voskom kako bi ste dobili ukrasnu sveću. Ne zaboravite da na dno zalepite fitilj.

Napitak za zdravlje

Sok od limuna sa dodatkom sode bikarbone ima alkalizujuća i digestivna svojstva. On reguliše nivo lošeg holesterola, pročišćava jetru i daje organizmu vitamin C. Dodajte kašičicu sode bikarbone i sok od pola limuna u čašu mineralne vode i popijte ujutro. Napitak konzumirajte dve nedelje.

Sjaj nerđajućeg čelika

Piling od limuna i sode bikarbone učiniće da vaš nerđajući čelik u kući sija.

Skida fleke od voća i povrća

Sok od limuna otklanja boju sa vaših ruku. Često kada ljuštite voće i povrće ruke ostanu obojene bojom ovih namirnica. Sa kože skinite mrlje tako što ćete utrljati koru limuna, a što se tiče odeće, prvo operite tkaninu u hladnoj vodi, a zatim potopite odeću u limunov sok na nekoliko minuta.

Odbija insekte

Pospite malo limunovog soka kod sobnih vrata i balkona kako biste se oslobodili mrava i komaraca. Takođe, možete da držite i polovinu limuna tamo gde smatrate da mogu insekti da uđu u kuću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading