Pasta nije samo za pranje zuba: Evo kako sve možete da je iskoristite u domaćinstvu

Autor: Republika

Lifestyle

29.05.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pasta za zube nije dobra samo za pranje zuba, već i te kako može da bude odličan saveznik u čišćenju patika, ali srebrnog nakita.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uz pastu možete i da ispolirate farove na svom automobilu ili da uklonite neprijatan miris sa ruku, posebno ukoliko ste prethodno sekli crni ili beli luk.

Patike

Gumeni đon vaših patika može ponovo da bude be ukoliko uzmete malo paste za zube, nanesete na obući i istrljate četkicom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vaše bele patike ponovo mogu da budu kao nove

Nakit

Ako želite da očistite srebrni nakit, stavite malu količinu zubne paste na staru četkicu i nežno istrljajte prljavštinu koja se vremenom skuplja. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Očuvajte svoj nakit

Neprijatan miris 

Uz pomoć paste za zube možete i da se rešite mirisa koji se uvukao u vaše ruke prilikom kuvanja,  posebno ako ste seckali beli ili crni luk. U dlanove utrljajte pastu za zube, to će da ukloni nepoželjne mirise, ali i očisti vaše ruke.

Farovi automobila

Zubnom pastom možete da ispolirate i farove na automobilu. Nanesite pastu, a zatim kružnim pokretima istrljajte ubrusom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pastom za zube ispolirajte farove automobila

Lavabo

Sledeći put kada vam malo paste padne u lavabo, nemojte da je bacite, već je iskoristite za čišćenje. Uzmite mali sunđer i istrljajte površinu lavaboa. Ne samo da ćete ga na brzaka očistiti, već ćete i ukloniti mirise iz sifona, odnosno odvodne cevi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading