Evo nama spasa od krvopija! Od ovih mirisa komarci crkavaju na mestu

Autor:

Lifestyle

27.06.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bismo vam malo olakšali letnje dane pune komaraca koji grizu do iznemoglosti, sastavili smo listu mirisa koji komarce teraju momentalno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vanilija u prahu

Puder od vanilije pomešajte s losionom za bebe u razmeri 1 naspram 10 i nanesite ga na kožu. Takođe, možete rastopiti vanilin prah u vodi i zatim tu smesu prskati na kožu i odeću.

Eterična ulja anisa, karanfilčića, bosiljka i eukaliptusa

Eterična ulja anisa, karanfilčića, bosiljka i eukaliptusa mogu uplašiti komarce ako na kožu nanesete razrijeđeno ulje (5-10 kapi po čaši vode) ili ih poprskate na izvor topline poput aroma-lampe. Takođe, možete umočiti vatu u ulje i staviti je na prozorsku dasku.

Bazgin cvet

U prostoriju stavite grančice bazge, a miris bi trebao rasterati komarce. No zbog snažnog mirisa bilo bi dobro da grančice ne stavljate u spavaću sobu dok u njoj spavate.

Ulje cedra

Miris cedrovog ulja ne tjera samo komarce nego i muhe i žohare.

Kadulja

Prokuhajte grančice kadulje u vodi, zatim ih ostavite da se ohlade oko pola sata i umijte se u tome. To bi trebalo odbiti komarce od vašeg lica.

Buhač

Biljka buhač (dalmatinski buhač) je stari lek protiv komaraca, ali i ostalih nametnika. Možete jednostavno oko stana ili kuće staviti nekoliko kitica buhača i to bi trebalo oterati komarce.

Ulje, šampon i ocat

BrightSide predlaže recept koji bi trebao momentalno oterati komarce iz vašeg doma - pomešajte obično ulje koje koristite u kuhinji sa šamponom i octom (u jednakom količinama).

Dobro promešajte dok se ne zapeni. Izlijte to u neku posudicu i ostavite je otvorenu u prostoriji.

Ovaj recept nema jak miris, pa ga vi nećete ni osetiti, a komarcima neće biti baš privlačan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading