JEFTINI TRIKOVI ZA JEDNOSTAVNIJI ŽIVOT: Magnet za igračke, štipaljka za četkicu

Autor:

Lifestyle

02.07.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini predmeti u kući će vam olakšati posao prilikom održavanja domaćinstva i kada ih ne koristite u svrhu za koju su napravljeni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Četkicu možete da pridržavate štipaljkama da ne bi pipala podlogu na kojoj je postavljena

Ljudi koji su kreativni i imaju ideje o tome kako da sebi olakšaju život, tačnije pojedine aktivnosti, odlučili su da otkriju svoje jednostavne, a tako praktične izume sa ostatkom sveta. Za većinu ovih "otkrića" već imate sve potrebne delove u kući, a Srpski telegraf otkriva kako da ih ukombinujete i rešite brojne probleme u svom domu.

KUTIJA KAO DRŽAČ

Sećate se omota za audio-kasete? Ako ih se sećate, dobre su šanse da nekoliko njih imate u kući. Ove kutije možete da upotrebite i danas, a jedan od načina je za stalak za telefon.

Foto: pixabay.com

MAFIN ZA SLADOLED

Ne treba vam činijica ili čaša za kugle sladoleda. Potrebni su vam smesa i dva kalupa za mafine. Ako hoćete da dobijete slatke korpice, možete da sipate smesu u jedan kalup, a da drugim, koji je istih dimenzija, preklopite smesu i ispečete je kako biste dobili oblik činijice. Dobićete slatke korpice za sladoled.

MAGNETNA TRAKA ZA IGRAČKE

Ako redovno gazite na automobiliće svog mališana, možete taj problem da rešite ako magnetnu traku za noževe iz kuhinje prebacite u dečju sobu. Automobiliće i kamiončiće možete poređati na traku, a uštedećete i prostor u kutiji za igračke.

ŠTIPALJKE ZA ČETKICE

Četkice se moraju pažljivo čuvati zbog prljavštine, a ako nemate čašicu ili noćite negde gde ta posuda ne postoji, možete da ih podglavite štipaljkama. Tako nikada neće da dodiruju površinu na kojoj su postavljene.

Foto: pixabay.com

OFINGER KAO SUŠILICA

Nakon tuširanja su često gumene postave ili tepisi u kupatilu mokri. Umesto da ih iznosite napolje ili da čekate da se sami osuše na podu, obesite ih na ofinger u kupatilu i sačekajte da vazduh obavi svoje.

LEGO ZA KABLOVE

Ako imate lego figurice viška, možete da ih iskoristite za držanje kablova koji se redovno uvijaju i prave nered. Takođe, mogu da drže i svećice na dečjem rođendanu ili nekoj proslavi.

VERTIKALNO SKLAPANJE

Ne morate da izbacujete stare stvari ako nemate mesta u fiokama. Jednostavno počnite da slažete vertikalno kao i imaćete višak prostora.

ROLNA ZA ČISTU TORBU

Ako ne možete da izvrnete torbu i ako vas muči čišćenje sitniša i đubreta koje se s vremenom nakupi na dnu, možete da izvadite krupne stvari, a da sitne jednostavno i brzo uklonite lepljivom rolnom za čišćenje kaputa.

Foto: pixabay.com

ČIŠĆENJE TUŠA

Kamenca sa tuša možete da se rešite ako ga potopite u mešavinu sirćeta i vode. Istog problema se možete rešiti i pomoću limuna, a nećete morati čak ni da trljate jako.

LOPTICA ZA SIJALICU

Ako sijalica pregori, a još je vruća, ne morate da čekate da se ohladi. Jednostavno presecite tenisku lopticu napola, izvadite višak iz sredine i njom uhvatite sijalicu. Lako ćete je odvrnuti, a nećete morati da koristite peškir, krpu ili neku tkaninu koju ćete kasnije morati da perete.

ŠPAGETE KAO UPALJAČ

Ako imate male ukrasne sveće, sigurno ste do sada barem jednom imali problem da upalite fitilj zbog prekratkog plamena na upaljaču ili neposlušnih šibica. Rešenje su špageti. Jednostavno upalite kraj jedne i zapalite sveću bez problema.

LAK ZA UKOSNICE

Dosadile su vam jednobojne sive ili crne ukosnice? Ne morate da kupujete nove, već jednostavno možete da ih postavite na neku podlogu kao na slici i prefarbate lakom za nokte. Biće kao nove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading