Majonez i šećer zaboravite: Ovo je 5 strogih pravila za dobru liniju žena u srednjim godinama!

Autor: novosti.rs, Republika

Lifestyle

24.10.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet pravila nutricionista za dobru liniju žena u kritičnim srednjim godinama, kao i u trećem dobu. Ne treba razmišljati o količini hrane, već o namirnicama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Žena kada uđu u menopauzu obično dobiju nekoliko kilograma viška, koje teško "skidaju", ali uz pravilnu ishranu ovaj problem može lako da se reši.

U svakom životnom dobu treba prilagođavati ishranu, jer ono što mogu da pojedu tinejdžeri pravi je "otrov" za ljude u srednjim godinama i u trećem dobu. Ivana Slavkovski Bilić, holistički nutricionista, kaže da se žene goje jer jedu lošu hranu kao što je zasićena masnoća.

- U Srbiji se obično ne govori o hrani, već o nutrijentima i malo ko razume šta znači zasićena masnoća i odakle dolazi - kaže Ivana Slavkovski Bilić.

- Najveći izvor zasićene masnoće su proizvodi životinjskog porekla: meso, mlečni proizvodi i jaja. Prepuni su zasićene masnoće i sve zdravstvene organizacije se slažu da bi unos manje količine pomogao u prevenciji mnogih bolesti, pa i nekontrolisanog dobijanja kilograma. Uostalom, gojaznost je faktor rizika za hipertenziju, rak, dijabetes i ostala hronična oboljenja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hrana koju bi trebale da jedu žene u srednjim godinama i trećem dobu treba da obiluje vlaknima, kao što su voće i povrće, mahunarke i integralne žitarice. Slatko treba izbegavati maksimalno, jer ljudski organizam uvek bira najslađu i najmasniju hranu, jer je razvijen takav nagon tokom evolucije. Nažalost, proizvođači hrane u supermarketima manipulišu bojama na pakovanju.

- Treba odoleti kombinaciji masno, slano i slatko - zaključuje Ivana Slavkovski Bilić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading