Pravila novogodišnjeg feng-šuija! Evo kako da preuredite kuću za doček i privučete sreću za celu godinu

Autor:

Lifestyle

30.12.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filozofija uređenja prostora feng-šui daje konkretne savete kako da uredite dom tokom novogodišnjih praznika da biste prizvali pozitivnu energiju tokom godine. Dakle, potrebno je urediti kuću na takav način da lepotom odražava sve želje i snove ukućana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Stare stvari bacite i oslobodite protok energije u vaš život

Reč je o preusmeravanju energetskog toka unutar kuće ili stana tako što ćete promeniti raspored nameštaja i dekorativnih elemenata. Stručnjaci kažu da je ponekad dovoljno premestiti omiljenu fotelju do prozora i u popodnevnim zimskim satima uživati u njoj uz knjigu, čaj ili pogled u nebo.

Početak nove godine predstavlja priliku da raščistimo sve ono što pripada protekloj godini i omogućimo svež početak godine koja je nastupila. Kada metafizički želite da aktivirate određene energije u svom prostoru, namera s kojom to radite je najbitniji faktor uspeha. Pre ulaska u novu životnu fazu stare stvari, događaje i dešavanja treba na pravi način da ostavimo iza sebe, da ih otpustimo od sebe i budemo prijemčivi za nešto novo. Ako se staro ne postavi tamo gde mu je mesto, onda ni novo neće doći gde i kako treba.

Pravila novogodišnjeg feng-šuija

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap

PRE DOČEKA

1. Dan pred doček stan ili kuću je potrebno u celosti očistiti. Nakon normalnog sređivanja obavezno ovlaš prebrisati sav nameštaj, štokove vrata i prozora rastvorom: morska so + voda + jabukovo sirće da biste pročistili i otklonili memoriju starih dešavanja.

2. Posebnu pažnju treba obratiti na sređivanje kuhinjskih elemenata. Šporet - prihodi, rerna - nenaplaćeni dugovi, sudopera - loše vesti, frižider - novac. Ako je bilo koji deo neuredan i prljav, osim navedenih negativnih implikacija, postoji mogućnost da neki član familije ima problem sa zdravljem u toku godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sredite kuhinju cakum pakum

3. Komade nameštaja nemojte da vraćate tačno na isto (prethodno) mesto. Neka razlika u odnosu na prethodnu poziciju bude barem jedan centimetar. Time pokrećete stagniranu energiju.

4. Sva vrata podesite tako da se otvaraju u luku od 90 stepeni (bez čiviluka i nereda iza istih) jer vrata predstavljaju nove mogućnosti. Ako se ne otvaraju po pravilu "90 stepeni", tada ni dovoljna količina sreće neće proći kroz njih.

5. Stvari koje vam ne trebaju od odeće i obuće obavezno poklonite ili bacite. U novu godinu uđite sa barem jednim novim komadom obuće ili odeće na sebi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pazarite novo posuđe

6. Ukoliko želite prosperitetnu novu godinu, kupite ukrasno i lepo novo posuđe, koje ćete postaviti na trpezarijski sto. Ako konzumirate obroke iz prelepog posuđa, možete očekivati obilje i blagostanje tokom godine.

7. Pripremite lepo dekorisanu trpezu, bez obzira na to da li ćete Novu godinu dočekati van doma. Neka vaša trpeza izgleda bogato. U novu godinu treba ući uz bogatu trpezu kako bi ista bila prosperitetna.

8. Napišite pismo Deda Mrazu u kojem ćete navesti lične želje i stavite ga ispod jelke. Bitno je da shvatite poentu pisane forme vaših želja jer svakim oblikom pisanja aktivirate realizaciju ciljeva.

POSLE DOČEKA

1. Otvorite prozor - Ako ponoć dočekujete u domu, nakon čestitanja, vatrometa i pesme treba otvoriti najveći prozor u dnevnom boravku i poželeti dobrodošlicu novoj godini. Obratite se energiji neba i recite da očekujete lepa dešavanja, dobre prihode i sreću u domu.

2. Kreirajte film - Kada se probudite prvog januara, u ležećem položaju udahnite duboko, opustite se i kreirajte vizuelizaciju u kojoj ćete videti samo pozitivne događaje koji dolaze u vaš život.

3. Prvi događaj - Ono što se bude dešavalo tokom prvog dana nakon dočeka predstavljaće bazu energije za čitavu godinu. Zato sami napravite i osmislite pozitivna dešavanja, smeh, prijatelje i drage ljude s kojima ćete taj dan provesti. Bez ružnih reči, negativnih emocija, ljutnje, nervoze i besa.

4. Tegla želja - Nekoliko dana nakon ulaska u novu godinu odaberite teglu u koju ćete ubaciti ispisane papiriće sa svojim željama i onim što želite da vam se dogodi. Ova teglu punite i čuvajte do narednog dočeka. Na kraju godine, dan pred doček, izvadite papiriće i proverite šta se od zapisanog ostvarilo. Svaku želju zapisujte u sadašnjem vremenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading