Evo šta karakteriše dobre očeve

Autor:

Lifestyle

23.01.2020

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savremeni muškarci sve više učestvuju u odgajanju dece, dok je ranije ta uloga bila rezervisana uglavnom za mame. Istraživanja govore da mališani odrastaju u kvalitetne osobe kada očevi aktivno učestvuju u njihovom vaspitanju.

RepublikaFoto: Photo by Mael BALLAND on Unsplash
Foto ilustracija

Evo šta karakteriše dobre očeve...

Oni su uvek tu za decu, ne prepuštaju njihovu negu isključivo majci i ne beže od kućnih obaveza i poslova. Uključeni su u sve, nastoje da izgrade prijatnu porodičnu atmosferu i da deci budu dobar uzor. Biraju reči pred njima i ne razgovaraju impulsivno, što podrazumeva strpljenje, jer sa decom mora da se komunicira na njihovom "jeziku".

Uče mališane da rešavaju probleme, više nego što to čine majke. Stručnjaci smatraju da su dobri očevi oni koji deci ne nameću svoje mišljenje već im dopuštaju da sami doću do najboljeg rešenja i imaju stav. Podstiču njihovu kreativnost, ne osuđuju ih i znaju kada treba da zadrže svoje mišljenje za sebe. Uočavaju njihove greške ali uče decu da na njih gledaju kao na izbor koji nekada moraju da naprave. Takođe su svesni da od dece mogu mnogo da nauče.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading