Tajne za produžavanje ženskog orgazma! Ako smatrate da su vam orgazmi kratki, poslušajte savete stručnjaka kako da ih produžite

Autor: Tatjana Jovanović

Lifestyle

08.07.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podaci dobijeni na osnovu istraživanja pokazali su da oko od 10 do 15 odsto žena nikada nije doživelo orgazam, da oko od 33 do 50 odsto žena doživljava orgazam neredovno i zbog toga osećaju nezadovoljstvo, a da oko od 30 do 75 odsto žena ne može da postigne vaginalni orgazam bez stimulacije klitorisa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Žene bi nedeljno trebalo da dožive minimalno tri orgazma za bolje raspoloženje jer, kad je seksualno zadovoljna, žena se oseća dobro, a raspoloženje prenosi i drugima - kaže dr Andrea Penington. Ona smatra da su dobrobiti orgazma brojne, od zdravstvenih do psihičkih i emocionalnih. Ali, uprkos fizičkoj prednosti postizanja višestrukih orgazama, negativna strana jeste to što na svaka tri muška orgazma dolazi jedan ženski, i to treba da se promeni.

- Osamdeset odsto orgazma povezano je s psihološkim problemima - zabrinutošću zbog izgleda, prošlih iskustava i religioznim i kulturnim programiranjem - objašnjava dr Penington.

Prema fiziologiji, ženski orgazam traje duže od muškog, a stručnjaci su otkrili savete koji će još produžiti uživanje u orgazmu kod žena. Ali da biste znali da produžite trajanje orgazama, treba da znate kako oni funkcionišu. Prilikom seksualnog uzbuđenja povećava se krvotok ka genitalijama, ogroman broj nervnih završetaka se u vašem erogenom području zategne, a vaš mozak se u potpunosti fokusira na čula u izmenjenom stanju svesti. Kad dosegnete vrhunac, telo ispušta napetost u nizu prijatnih talasa u intervalima od 0,8 sekundi. Veliki orgazam mogao bi da se sastoji od 10 do 15 talasa, a mali od tri do pet. Prosečni orgazam traje od šest do 30 sekundi, piše 24sata.hr.

Kako dostići 20 sekundi

Ako smatrate da su vam orgazmi kratki, poslušajte savete stručnjaka kako biste ih produžili. Jedna od tehnika je tzv. edžing, odnosno dolazak do samog ruba orgazma, a potom povlačenje. Ponavljanje ove tehnike dva ili tri puta stvara jači i duži orgazam kod 65 odsto žena.

RepublikaFoto: pixabay.com

Druga tehnika je pauziranje. Tokom nje odmaknite ruku ili penis partnera kad osetite da se orgazam približava. Ohladite se par minuta, pa nastavite.

Poteškoće s orgazmom u menopauzi

Nivo estrogena i testosterona niži je tokom menopauze, što znači da mnoge žene primećuju smanjen libido i vaginalnu suvoću, što znači da može biti teže doživeti orgazam. U tu svrhu, praktikujte hormonalnu terapiju, lubrikante i kegelove vežbe za jačanje karlice.

Dobra metoda jeste i distrakcija. Kod približavanja orgazmu, napravite izvesna ometanja. Na primer, pokušajte da tapkate unutrašnju stranu bedra, a kad to ponovite par puta, orgazam bi trebalo da bude znatno duži.

Dobre metode jesu i istraživanje sopstvenog tela, opuštanje poput meditacije i otvoreni razgovor sa partnerom o orgazmu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading