Ovo su PRIRODNI MELEMI koji će ukloniti bradavice očas posla!

Autor: Republika

Lifestyle

14.07.2020

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolje ih je ukloniti što pre, a mnogi prirodni lekovi mogu se naći u svakom domu.

RepublikaFoto: youtube.com
Foto: Ilustracija

Takođe, dok se na bradavicu stavljaju spoljašnji oblozi, treba piti magnezijum, jer će tako njihovo uklanjanje biti efikasnije.

Crni luk treba iseckati, posoliti i ostaviti do ujutru da pusti sok. Tom tečnošću treba dva puta dnevno mazati bradavicu.

Beli luk blagotvorno deluje na mnoge kožne probleme. Nekoliko čenova treba zgnječiti i kada se napravi glatka masa naneti je na bradavicu, ostaviti da stoji tri-četiri sati, pa isprati vodom. Tokom dana ponavljati postupak dok ne otpadnu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Belance je odličan lek koji pomaže da se bradavice na koži sasuše i otpadnu, dokazano tvrdi tradicionalna medicina. Da bi se postigao dobar efekat potrebno je više puta u toku dana bradavicu namazati belancetom od jajeta. Nije loše i zaštititi obolelo mesto ukoliko je izloženo dodirima da se belance ne bi brzo skidalo. Postupak ponavljati sve dok se bradavica potpuno ne osuši i sama otpadne. Vreme potrebno za to zavisi od veličine i mesta na kojem se bradavica nalazi. Jedno jaje može koristiti više vremena samo ga treba zaštititi od uticaja vazduha da ne bi izgubilo vlagu. Najbolje je prekriti ga plastičnom kesom.

Morska voda je najbolji prirodni lek protiv bradavica kao i mnogih drugih kožnih oboljenja kao što je zarastanje rana i slično. So, jod i drugi minerali koji se u njoj nalaze isušuju ove neprijatne izrasline na telu. Da bi se na ovaj nacin oslobodili bradavica potrebno je što više vremena boraviti u morskoj vodi i rezultat ce biti vidljiv. Kada se boravi na plaži treba maramicu natopiti morskom vodom i držati je na mestu gde se nalazi bradavica. Najčešće je desetak dana dovoljno da se postigne izlečenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sok od listova i cvetova maslacka mazati svaki dan na bradavice. Pocece da tamne i na kraju otpasti ne ostavljajuci ožiljke.

Mazati bradavice ujutro i uvece ricinusovim uljem, sve dok ne nestanu.

Propolis namazati na bradavicu zatim to mesto dobro prelepiti flasterom da ne ulazi vazduh. Tako drzati 2-3 dana bez skidanja. Ponavljati proces dok se ne unisti i koren bradavice. U međuvremenu dobro je sastrugati deo izgrizene bradavice da bi kasnije propolis bolje delovao na koren.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čuvarkuca je dobro poznat narodni lek, ali kremu od nje nije lako napraviti. Supena kašika soka od čuvarkuće se pomeša sa čašom vode i 200 grama svinjske masti. Ova smesa se greje na šporetu dok se ne ujednači, a zatim sipa u čistu teglu. Sa ovom kremom se bradavice mažu nekoliko puta dnevno.

Rosopas ili rusa trava je biljka koja efikasno uklanja bradavice, ali cveta tek od maja do avgusta. Ova zemljasta biljka voli hladna i vlažna mesta. Od rosopasa se napravi sok i njime mažu bradavice. Ima baktericidno svojstvo, pomaže i kod žuljeva, ekcema, hemoroida, a leči i probavni trakt.Limun se pokazao kao veoma koristan za bradavice, a najjednostavnije je obolelo mesto obaviti kriškom limuna i posle 20 minuta isprati običnom vodom. Postupak se ponavlja nekoliko puta tokom dana. Nekoliko kriški mogu da se stave i u jabukovo sirće, jer i to dokazano pomaže.

Ananas može da pomogne oko manjih bradavica, a sok se nanosi na obolelo mesto.

Smokvino mleko mnogi smatraju otrovnim, ali kod bradavica pomaže. Iz lista ili peteljke se iscede kapi i nanose na bradavicu dok ne otpadne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading