AKO POSLE KAFE IDETE ČESTO U TOALET TO JE JASAN SIGNAL! Nakon ovog broja šoljica se javlja, jednu stvar morate ODMAH da uradite

Autor: N.J.

Lifestyle

15.02.2023

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kafa osim brojnih prednosti, može imati i jasne mane.

AKO POSLE KAFE IDETE ČESTO U TOALET TO JE JASAN SIGNAL! Nakon ovog broja šoljica se javlja, jednu stvar morate ODMAH da uradite

Foto: pixabay.com

Kafa je sinonim za jutro iako ima brojne prednosti, ona može imati i negativne efekte. Retko ćete sresti osobu koja ne pije kafu, a mnogo češće pronaći ćete osobe koje imaju svoj način pripreme iste. I koliko sve deluje isto, zapravo svako ima način pripreme koji mu se dopada. Ali važno je reći da negativan efekat kafe može biti dehidratacija. Kofein ima diuretički efekat, što utiče na hidrataciju organizma.

Bitno je da se pripazi na unos kafe, a preporučljivo je da nakon jedne šoljice kafe popijete bar jednu čašu vode. Ali ako redovno konzumirate kafu ne morate brinuti jer svako ko pije čaj ili kafu sa kofeinom on posle nekog vremena razvije toleranciju, a jedna šoljica kafe nema značajan uticaj na hidrataciju organizma.

Međutim, istraživanja su pokazala da ispijanje dve do četiri šoljice kafe ima mali uticaj na hidrataciju. Ukratko, i dalje vam treba dovoljno vode, samo ne bi trebalo da je preterano unosite ako redovito pijete kafu (iako je voda svakako poželjna). 

Foto: pixabay.com

Kupućino

Odlazak u WC značajan je signal dehidratacije

Diuretski efekat kafe smanjuje se redovnom konzumacijom, ali osobe koje samo povremeno piju kafu mogu jače da osete dehidrirajući efekat. Oni jednostavno nemaju isti nivo tolerancije kao ljudi koji kafu piju češće.

Stručnjaci ističu da je bitno kako se osećate, kao i kakvi su signali koje vam telo šalje dok pijete kafu. Na primer, ako češće idete u wc onda vam telo šalje znak da ste dehidrirani i da bi trebalo da povećate unos vode, piše "Mondo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading