Savet za neiskusne domaćice: "ŠOKIRAJTE" POVRĆE

Autor: Večernje novosti

Lifestyle

24.02.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U većini restorana, povrće se prvo blanšira, što znači da se ubaci u ključalu slanu vodu. Kad je skoro kuvano, izvadi se i odmah "šokira" tako što se stavi u činiju u kojoj je voda sa komadima leda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Iz vrele u ledenu vodu, tako se zaustavlja proces kuvanja

Šta god uradili, čini vam se da povrće nikad nema isti ukus kao u restoranu?

Verovatno vas utisak ne vara.

U većini restorana, povrće se prvo blanšira, što znači da se ubaci u ključalu slanu vodu. Kad je skoro kuvano, izvadi se i odmah "šokira" tako što se stavi u činiju u kojoj je voda sa komadima leda kako bi se proces kuvanja zaustavio.

Ako morate da ponovite postupak, slobodno u istoj šerpi blanširajte povrće iste boje, na primer brokoli, grašak, boraniju. Ovaj postupak može se primeniti na gotovo bilo kom povrću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading