ZA DOBAR SAN KREVET NIKAKO NE STAVLJAJTE NA OVA MESTA

Autor:

Lifestyle

25.02.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Feng šui najveći naglasak stavlja na spavaću sobu. Dobar san utiče na naše zdravlje, na produktivnost tokom dana, a po ovoj tehnici i na ljubav i karijeru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Krevet nikako ne držite ispod prozora

Dobro organizirana spavaća soba temelj je dobrog zdravlja, sreće i uspeha. Pozicija kreveta stoga je najkritičnija u feng šuiju jer je to mesto u kojem se odmaramo i pripremamo za novi dan, a tamo smo i najranjiviji.

Naime, tokom spavanja smo bespomoćni i nezaštićeni, zato nas i negativna energija tad najviše pogađa.

U feng šuiju postoji mnogo pravila za spavaću sobu. Veruje se da mnogi faktori, poput strana sveta, položaja kreveta u sobi, nameštaja i položaja spavaće sobe, utiču na kvalitetu sna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dečija soba bi trebalo da bude u istočnom delu kuće

Idealna varijanta dobrog položaja za spavaću sobu su severoistok, severozapad, sever i za dečiju sobu istok.

Pripazite na svetlo, jer tokom noći ne bi trebalo da vam ulazi ulično svetlo. Roletne tada pomažu, a možete imati i zavese koje imaju slojeve – jedan tanji i svetliji za privatnost i dnevno svetlo, i jedan deblji i tamniji  koji blokira što je moguće više svetla tokom noći. 

Pozicija kreveta u spavaćoj sobi - najbolje ga je smestiti dijagonalno od vrata, s uzglavljem naslonjenim na zid. Uzglavlje koje je smešteno uz zid daje nam osećaj sigurnosti i potpore, piše 24sata.hr.

Probajte da izbegnete položaj kreveta nasuprot vratima ili u liniji s vratima u spavaćoj sobi. Ovaj položaj, koji se naziva i "položaj smrti" u feng šuiju, može biti vrlo opasan, posebno ako vrata vode prema kupatilu. Mnogi ljudi koji su imali ovaj položaj kreveta razvili su zdravstvene probleme u srednjem delu tela.  

Takođe izbegavajte da stavljate krevet iza vrata - bićete nesrećni i ispod prozora. Prozor je otvor u spoljni svet  i deli energiju sa onom unutra. Kad spavamo direktno ispod prozora, energija izvan lakše dopire do nas i remeti san.

Idealna feng šui pozicija kreveta je kad je krevet na dijagonalnoj poziciji od vrata i osoba koja spava vidi vrata i prozor. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading