JEDNOSTAVNE CAKE: Praktični trikovi za održavanje toaleta čistim

Autor:

Lifestyle

07.03.2018

23:47 >> 15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirće, alkohol, so, limun, voda, izbeljivač i sredstva za održavanje higijene usta mogu da budu efikasna zamena za skupocene hemikalije za čišćenje sanitarija i predmeta u WC.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kupatilo može biti blistavo i bez skupocenih hemikalija

Održavanje kupatila nije lak zadatak i zahteva napor i vreme. Ukoliko vam je čišćenje previše zamorno, sajt Brajtsajd je izdvojio sedam trikova i kombinacija sredstava koji će vam pomoći da završite ovaj posao za tren.

OGLEDALO BEZ TRAGOVA BRISANJA

Ukoliko želite da sami napravite sredstvo za brisanje ogledala, dovoljno je da pomešate sodu i hidrogen peroksid. Pomešajte ih u posudi, poprskajte ogledalo i obrišite sunđerom kako bi otklonili sve tragove brisanja. Možete da iskoristite i kremu za brijanje, koja će pored uklanjanja tragova, zaštiti vaše ogledalo i od magljenja.

RepublikaFoto: pixabay.com

BLISTAVA KADA

Ukoliko želite da ubijete bacile i da date vašoj kadi blistavi sjaj, treba vam polovina šolje sirćeta, šolja alkohola i četvrtina šolje vode. Pomešajte prva dva sastojka i dodajte ih u mlaku vodu. Istrljajte kadu i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim je isperite.

RepublikaFoto: pixabay.com

ČISTA ŠOLJA

Standardno sredstvo za ispiranje usta je odlično za čišćenje WC šolje. Pomešajte ga sa vodom, oribajte šolju i ostavite da odstoji 30 minuta. Na kraju je isperite. I unutrašnjost šolje možete očistiti četkom za čišćenje i sredstvom za ispiranje usta.

RepublikaFoto: pixabay.com

PLOČICE BEZ TAČKICA

Obična vata i izbeljivač za veš zaštitiće vaše pločice od ostatka vode nakon sušenja. Možete da iskoristite i sredstvo za čišćenje usta ili pastu za zube.

RepublikaFoto: pixabay.com

REŠITE SE RĐE

Otklanjanje rđe je lakše nego što se u prvi mah čini. Stavite so na zarđalu površinu i preko toga iscedite limun. Sok od limuna hemijski reaguje sa rđom, a so upija ostatke. Ostavite so i sok od limuna da prenoće i operite ujutro.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sok od limuna je odličan sredstvo za borbu protiv rđe

PLAFON BEZ PRAŠINE

Umočite džoger ili brisač u mešavinu sirćeta i vode i očistite plafon. Preporučuje sa da koristite zaštitne rukavice.

RepublikaFoto: pixabay.com

ČISTE ZAVESE OD TUŠ-KABINE

U bocu sa sprejom pomešajte 500 ml izbeljivača i dve kašike tečnosti za pranje sudova. Poprskajte zavese i ostavite sredstvo da odstoji nekoliko minuta, pa isperite. Zavese će izgledati kao nove.

RepublikaFoto: pixabay.com

Još neke cake za lako čišćenje kupatila možete videti u video klipu ispod.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading