PIJEM ALKOHOL I IMAM SAVRŠEN STAS: Razbijanje pet najvećih mitova o ishrani i fitnesu

Autor:

Lifestyle

20.06.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne morate da izbacite šećer iz ishrane da biste imali besprekornu figuru, kaže lični trener Kamila Akerberg i otkriva najbrži način da izvajate telo.

RepublikaFoto: instagram.com/camilla_akerberg
Kamila Akerberg

Želite savršenu guzu i zato radite na hiljade čučnjeva, a pritom ste izbacili šećer iz ishrane, ali rezultati izostaju. Lični trener i instruktorka za ishranu uz vežbanje Kamila Akerberg kaže da upravo tu grešimo. Ona razbija neke od najčešćih mitova o vežbanju i ishrani i otkriva šta žene zapravo treba da znaju.

1. MIT Kardio pet puta nedeljno

- Da biste smršali i zategli mišiće, ne morate da radite intenzivne kardio-vežbe pet puta nedeljno - kaže Kamila. Treba koristiti tegove. Oni pomažu u razvijanju mišićne mase. Potrebno je rešiti se i naslaga masti koje prekrivaju mišiće. Kamila predlaže tri metode.

1. Uvođenje tegova jer su oni ključni za zatezanje. Mišiće morate izložiti naporu da biste iskoristili prednosti hipertrofije. To se najbolje postiže relativno velikim opterećenjem uz 8-12 ponavljanja. Stvara se mišićna masa. Što je ona veća, brži će biti metabolizam u mirovanju.

2. Kardio-vežbe radite samo u jednom delu treninga. Jedna od najefikasnijih metoda kod kardio-vežbi je HIIT (intervalni trening visokog intenziteta). Telo podstiče da nastavi sa sagorevanjem kalorija dugo nakon završetka vežbanja.

3. Unosite manje kalorija nego što trošite. Dobro je znati koja hrana prija vašem telu. Nju ćete otkriti principom pokušaja i grešaka i treba je konzumirati češće.

2. MIT Samo zeleniš, bez šećera i alkohola

- Ne morate da jedete uglavnom zeleniš i izbacite šećer i alkohol - kaže Kamila. Ovakav pristup nije održiv jer ćete vremenom početi da se prejedate i odustaćete. Potrebno je jesti odgovarajuću hranu u odgovarajućim količinama.

Balansirana ishrana, uključujući namirnice bogate vlaknima kao što su zeleniš i povrće, sveže i bobičasto voće, nemasni proteini, zdrave masti i dobri ugljeni hidrati su ključni za dugoročne rezultate. U tanjir je preporučljivo stavljati što više neprerađene hrane da bi bilo što manje mesta za štetnu. Alkohol se ne mora u potpunosti izbaciti, a umereno konzumiranje je čak poželjno.

3. MIT Stotine trbušnjaka za pločice na stomaku

- Ako vam je cilj da zategnete stomak, ne možete da se ograničite na tu oblast, već radite ceo torzo - kaže Kamila i poručuje da je za sagorevanje masti najbolje da unosite manje kalorija nego što trošite.
Mišići torza su vitalni deo za oblikovanje trbušnih mišića. U vežbe za torzo ne spadaju samo trbušnjaci već i vežbe koje se odnose na sve zone. Dizanje tegova, kombinacija vežbi i kardio- treninga su najefikasniji na duge staze.

4. MIT Hiljade čučnjeva za savršenu zadnjicu

- Čučnjevi su odlična vežba, ali oni sami ne dovode do maksimalnog razvoja zadnjice. Ubacite različite vežbe, kao što su podizanje kukova, istezanje leđa sa stezanjem zadnjie i "udarac magarca" - poručuje Kamila i dodaje da treba da se vežba više puta nedeljno sa različitim brojem ponavljanja.
Zadnjica se sastoji od kombinacije mišićnih vlakana koji se sporo i brzo grče. Treba raditi više ponavljanja sa manjim opterećenjem i manje ponavljanja sa većim optrećenjem u cilju veće mišićne hipertrofije.

5. MIT Izbaciti grupe namirnica i ne jesti van režima

- Suština je u balansu i umerenom unosu hrane - poručuje Kamila i kaže da se ne moraju nužno izbaciti namirnice koje imaju malo hranljivih materija, već da se mora konzumirati mnogo sveže hrane. Obroci koji ne spadaju u režim ishrane vam nisu neprijatelji ako ih usklađujete sa zdravim izborima.

U video zapsima ispod možete videti Kamilu kako trenira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading