ŽENE, OVDE SVE GREŠITE! Ovo ne treba da radite pre PEČENJA PILETINE!
Kada spremate piletinu, obično pravite ove greške, a da niste ni svesne.
Pečeno pile je jedno od omiljenih jela kod mnogih. Hrskava spolja, sočna unutra piletina je prava slana poslastica koja ostavlja bez daha.
Međutim, mnoge domaćice greše u pripremi piletine.
Drže je predugo na sobnoj temperaturi. To su idealni uslovi za razvoj bakterija koje mogu da poremete probavu.
Pileće mesto odmrzavajte na tanjiru, pokrijte ga folijom i stavite na dno frižidera, a n pri vrhu.
Reč je o tome da u pojedinim delovima frižidera temperatura varira, naročito pri vrhu i na vratima, a najniža je u donjem delu.
- Pileće meso ne treba da ispirate pre pečenja jer ćete tako bakterije sa mesa raspršiti po celoj površini. Stručnjaci se slažu. Samo ga začinite i pecite.
- Nemojte da se koristite daskom za sečenje nakon što ste na njoj sekli sirovu piletinu ako je pre toga niste oprali. To isto važi i za nož.
- Prilikom pripreme sirovog pilećeg mesa, nemojte stavljati ostale namirnice u dodiru sa mesom kako ne biste preneli bakterije na druge namirnice, piše RD.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)