(VIDEO) Tako neobično stvorenje skoro niste videli, a tek kada čujete kakav zvuk ispušta neće vam biti dobro!

Autor: blic.rs, Republika

Razonoda

23.03.2019

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je fotograf Din Bošof otputovao je naobalu Južne Afrike, želeo je da fotografiše njene neverovatne peščane dine. Ono što je tamo našao, bilo je mnogo bolje - krajnje neobična žaba.

On je u Port Nolotu čuo neobičan zvuk.

- To me je upozorilo na svoje prisustvo svojim strašnim ratnim krikom - napisao je Bosšof u opisu snimka koji je objavio na "Jutjubu".

Njegov snimak je ubrzo postao veoma popularan i skoro je "srušio internet" 2013. godine, a sada broji više od 17 miliona pregleda - s dobrim razlogom.

Pustinjska kišna žaba Breviceps macrops naseljava obalska područja Južne Afrike i Namibije.

Ova žaba luta noću i guta insekte - što je tipično za većinu žaba. Isto kao i ostale žabe, ovo okruglo malo stvorenje dobro se kamuflira u svoju okolinu: žabe pustinjske kiše su žuto-smeđe boje, pa se uklapaju u prirodna staništa. Čak i za vreme dnevnog svetla, teško je uočiti je. Pustinjska žaba se ukopava da bi ostala hidrirana ispod 10-20 cm peska, gde je vlažno.

Interesantna i po veoma neobičnom zvuku koji proizvodi. Od žaba se očekuje da krekeću, ali ova vrsta pišti, kao dečija gumena igračka kada se stisne.

Ona izgleda kao balon. Napumpana je vazduhom do svojih krajnjih granica, pa svaki put kada ga ispusti kako bi napravila zvuk, sila je odbaci korak nazad.

Umesto snažnih nogu za skakanje, ove žabe imaju kratke, zdepaste noge. Umesto toga, one hodaju. Njihove sićušne noge deluju kao lopatice za brzo kretanje po peščanoj plaži. Ove žabe moraju da kopaju brzo jer moraju kopati dublje kako bi došle do vode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading