(VIDEO) TREBA DA SE UGLEDAMO NA NJIH! Japanci su zdraviji od drugih naroda jer na poslu rade ovo

Autor:

Razonoda

23.06.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanci su čak i organizovano zdravi, što dokazuje ovaj video.

Foto: facebook.com/Marija Prokopic

U Srbiji i svetu se često napominje japanska disciplina pri radu, ali malo ko zna da oni na poslovima organizovano vode računa i o svom zdravlju. Trebalo bi da se ugledamo na njih po svakom pitanju.

U distriktu Saitama u Japanu, u gradu Čičibu, radnici daju primer svim ljudima ovog sveta kako da ostanu zdravi i čili tokom radnog vremena, kako da nastave da poštuju sebe, ali i ostale kolege.

Nisu radnici u Japanu samo poznati po disciplini obavljanja kompanijskih i fabričkih dužnosti. Oni imaju disciplinu življenja koju malo ko može i da razume, a kamo li primeni.

Naime, poslodavci i zaposleni koordinirano vode računa o njihovom zdrvalju, ali i zadovoljstvu.

Radni dan u japanskoj firmi "Agriculture center" počinje sastankom svih radnika na kome se čitaju bezbednosne procedure.

Nakon toga svaki dan po jedan radnik ima minut da priča o sebi ili o nečemu što želi da podeli sa ostalima.

Za vreme pauze svi zaposleni rade fiskulturu, jer se zdravlje mora poštovati. Važbe su jako važne jer rasterećuju i fizički i psihički čoveka i to Japanci znaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading