(VIDEO) Snimljen član najugroženijeg plemena na svetu, a evo kako je reagovao kad je video da ga snimaju

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

24.07.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ava Amazon je nevladina organizacija "Survival International" opisala kao najugroženije pleme na svetu, pošto je pratila ubistva od strane drvoseča, koji često okružuju i uništavaju njihovo prirodno stanište.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Veruje se da mnogi žive u izolovanim delovima prašume, ali ima i onih koji su zbog teške situacije morali i da napuste šumu.

Ovaj jedinstveni snimak zabeležio je pripadnik susednog plemena, Gvahahara, koji pokušava da odbrani jedan od "poslednjih džepova" netaknute šume u Maranhau, koju masovno krče i uništavaju.

Video je snimljen u brazilskoj prašumi, u severnoj državi Maranhao i prikazuje čoveka koji u ruci drži veliki nož čiju oštricu podiže do lica dok gleda osobu koja ga snima.

Reč je o pripadniku plemena Ava Amazon, čiji članovi retko uspostavljaju kontakt sa spoljnim svetom.

Kada je video da ga snimaju, sa kolegom lovcem se sakrio u rastinje.

- Nadamo se da će ovaj snimak proizvesti nešto pozitivno. Nadamo se da će imati uticaja širom sveta kako bi se pomoglo u zaštiti naših ljudi i naše šume - rekao je autor video snimka, koji je napravio dok je bio u lovu.

Video takođe prikazuje koplja među drvećem i grmljem u šumi, ukazujući na to da su i ostali članovi plemena bili prisutni.

Ekolozi upozoravaju na sve veću opasnost koja preti plemenu zbog drvoseča koji krče šume i približavaju se njihovom prebivalištu i tradicionalnom lovištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading