(VIDEO) Ovo je najdepresivniji grad u Rusiji, meštanima se dešava da promrznu nasred puta i da po dva meseca ne vide dana!

Autor: Republika

Razonoda

28.11.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski Noriljsk je među najhladnijim, najzagađenijim i najdepresivnijim gradovima u Rusiji. Sa svojih 175.000 stanovnika Noriljsk je najseverniji grad u svetu, a nakon Murmanska drugi najveći grad blizu Arktičkog kruga, od kojeg je udaljen oko 300 kilometara severno.

Foto: youtube.com/The Atlantic
Noriljsk ima ogroman nivo zagađenja vazduha

Pored Jakutska, Noriljsk je jedini veliki grad u zoni permafrosta, odnosno u zoni trajnog mraza.

Zato Noriljsk ima veliko pozorište, brojne kafiće, galerije i brojna mesta u kojima stanovnici traže utočiše od mraka i zime.

Poznato je i da se dok traju oluje autobusi često kvare, pa su rezervna vozila spremna kako bi građani mogli da budu evakuisani na vreme, kako ne bi promrzli na putu. Osam do devet meseci grad je prekriven snegom, a "sindrom polarne noći", odnosno mrak koji traje dva meseca je razlog zbog koga su ljudi anksiozni, nervozni, depresivni i imaju nesanicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading