(VIDEO) Ljudi prestravljeni: Divlja afrička mačka luta poljima kod Zagreba

Autor: Republika

Razonoda

12.12.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštane Turopolja u Hrvatskoj iznenadila je vest da njihovim poljima luta afrička divlja mačka.

RepublikaFoto: youtube.com/VGdanas
Ovako izgleda serval

Na video-snimku koji je objavio portal VGDanas vidi se velika mačka nalik na risa. Ubrzo se ispostavilo da je u pitanju serval - divlja mačka srednje veličine koja se uglavnom hrani glodarima i manjim pticama. Može da naraste više od pola metra i da teži do 18 kilograma. Zbog svoje lepote, tražena je na crnom tržištu divljih životinja gde dostiže cenu veću od 10.000 dolara.


Stručnjaci s Veterinarskog fakulteta potvrdili su za pomenuti portal da se radi o servalu. Od njih su i nezvanično saznali da je tokom leta ova životinja pobegla vlasniku u Sloveniji gde su je u avgustu i snimili lovci. Pre nekoliko dana čitalac im je poslao snimak na kom se vidi divlja mačka koja navodno luta Turopoljskim lugom.

Inače, Turopoljski lug nosi ime šireg područja koje se proteže od južnih delova grada Zagreba do Siska.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Derko

12.12.2019 15:25

Ova zvijer je opasna i nasrtljiva i može biti opasna po čovjeka. Divlja mačka je snažna životinja okrugle glave sa kratkom njuškom i kratkim ušima. U snažnoj vilici ističu se oštri očnjaci. Tijelo joj je pokriveno gustom dlakom sivo-smeđe boje s rijetkim, poprečnim tamnim prugama. Lovi zečeve, ptice, pa čak i omanje srne.