(VIDEO) Ljudi mislili da vide gomilu odsečenih peni*a, a onda je to počelo da se mrda

Autor: Republika

Razonoda

14.12.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani koji su pre nekoliko dana prošetali plažom u Kaliforniji ostali su zatečeni - obala je bila prekrivena ljigavim životinjama koje su podsećale na muški polni organ.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

I dok su se oni isčuđavali i nagađali šta bi to moglo biti, stiglo je i naučno objašnjenje.

- Moram da  razočaram teoretičare zavere koji su pomislili da je reč o penisima ili kobasicama koje su ispale s nekog broda. Ovo su ipak životinje - objasnio je Ivan Par, kalifornijski stručnjak za biologiju mora. On je, nakon dojave prolaznika, izašao na teren i utvrdio kako je reč o hiljadama primeraka debelog morskog crva latinskog naziva Urechis caupo.

- Dugi su oko 25 centimetara i inače žive zakopani u peščanom mulju. Budući da su poslednjih nedelja ovde besnele bure, moja pretpostavka je da su ih podivljali talasi izbacili na površinu - rekao je dr. Parr za NY Post.

Taj morski crv ima životni vek od 25 godina i hrani se planktonima. Par kaže kako se tu i tamo ti crvi pojave po kalifornijskim plažama, a u Kini su navodno ukusni pohovani specijalitet.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading