Zaposlili MENJAČA PELENA, jer deca ne umeju sama

Autor: Republika

Razonoda

17.04.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna osnovna škola u Velikoj Britaniji primila je još jednog člana osoblja, a njegov posao je jedinstven. Iako zvuči neverovatno, ovaj radnik će menjati deci pelene, jer mnoga od njih nisu u stanju da sama odu u toalet i obave nuždu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Inače, deca u Velikoj Britaniji u školu kreću s navršenih pet godina, a već sa 11 idu u srednju, koju pohađaju do svoje 16. godine.

Sve je veći broj dece koja ne znaju da koriste toalet, što je veoma teško za učitelje, ali i drugu decu koja nemaju tih problema. Ne možete očekivati od škole da bude zamena za roditelje ili da leči društvene boljke, izjavila je glavna školska inspektorka Amanda Spelman.

Član saveta za obrazovanje Kris Tov, koji je razgovarao sa direktorima 80 dečjih i osnovnih škola, bio je šokiran otkrićem.

- Mi ovde govorimo o petogodišnjacima, što je jednostavno neprihvatljivo. Deca ne znaju pravilno da komuniciraju, koriste pribor za jelo ili drže olovku. Ako nemaju osnovne veštine, kako mogu da se obrazuju? Ne možemo tako da nastavimo. Ako to ne zaustavimo, biće samo gore, upozorio je Tov.

Jedno ranije istraživanje je pokazalo da roditelji nemaju dovoljno vremena da se bave svojom decom i vaspitaju ih, što je za obrazovne radnike neprihvatljivo jer ta odgovornost onda pada na njih.

-Mnogi roditelji misle kako da važno pripremiti dete za polazak u školu, zbog čega ne obraćaju previše pažnju na njihovo ponašanje, ukazala je Spelman.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading