HIT Milijarder rešio da deci ne ostavi ništa: Sve pare daje u humanitarne svrhe

Autor: Republika

Razonoda

27.04.2019

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski biznismen Ving-Čing Ših (70) odlučio je svoje bogatstvo od oko 2.6 kineskih juana (41 milijarda dinara) pokloni u humanitarne svrhe. Ših ima troje odrasle dece, ali tvrdi da njima neće ostaviti ništa, piše Straits Times. Ovaj poslovni čovek obogatio se 1978. kad je osnovao agenciju za nekretnine Centaline. Još pre deset godina uključio se u rad humanitarnih organizacija kojima donira većinu svog novca. Njegova porodica živi skromno i potpuno podržavaju Vingovu odluku.

Foto: Ilustracija

Rekao nam je tu odluku dok smo bili jako mali. Nismo imali izbora nego da poslušamo njegove želje. Objasnio nam je da nije dobro voditi preopušteni život i da ćemo više ceniti novac koji sami zaradimo", rekao je Vingov sin Aleks (30).

Aleks radi kod oca i nakon što Ving odstupi od mesta direktora u Centalinu, sin će naslediti njegovo mesto.

- Moji prijatelji trenutno zarađuju više od mene - objasnio je Aleks. Vingov najmlađi sin, uprkos tatinom bogatstvu ima probleme poput većine mladih, štedi za stan kako bi mogao da se odseli od roditelja.

- Naš život je oduvek bio skroman. Znam da to prebogati klinci iz Njujorka i Londona ne mogu shvatiti - kaže Aleks.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading