(VIDEO) GDE TO IMA? Sude petlu zbog glasnog kukurikanja

Autor: agencije

Razonoda

06.07.2019

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gradu Rošforu na jugoistoku Francuske juče je počelo neobično suđenje petlu Morisu koji kukuriče suviše glasno i mnogo rano i zbog toga uznemirava susede koji su podneli tužbu protiv vlasnika, preneo je radio "Frans info".

Foto: youtube.com/Ruply

Na sudu je bila vlasnica Morisa, Korin Feso, koja je novinarima ispred sudnice rekla da bi Moris, kad bi znao da govori rekao: "Ostavite me na miru i pustite me da pevam".

Moris se nije lično pojavio na sudu, ali je dobio podršku drugih petlova, jer su mnogi vlasnici živine došli ispred suda sa svojim petlovima u znak podrške.

Najglasniju podršku Morisu pružili su petlovi Atila, Kazanova i Žan-Rene, naveli su njihovi vlasnici.

Sud je posle kratkog ročišta saopštio da će konačnu odluku doneti 5. septembra, a dotle je moguće "pomirenje" suseda i Morisa.

Foto: pixabay.com

Susedi, bračni par penzionera, odlučili su da podnesu tužbu jer su, kako kažu, nekoliko puta upozorili Korin Feso da nekako ućutka petla.

Morisa, raskošnog petla sa riđim i crnim perjem, čije su fotografije osvanule u lokalnim medijima, susedi terete za zvučno uznemiravanje jer petao već oko 6 ujutro počne da kukuriče.

Petao je inače nacionalni simbol Francuske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading