Hit! Sveštenik koji kaže da se gejevi rađaju jer žene vole analni seks izjavio još šokantnih stvari

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

28.07.2019

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiparski mitropolit Morfu Neofitos postao je širom Evrope poznat pre nekoliko dana zbog izjave da homoseksualce rađaju majke koje tokom trudnoće vole analni seks. Ovo međutim, nije prvi ispad sveštenika i sada su se pojedini grčki mediji pristeli svih njegovih kontroverznih izjava.

RepublikaFoto: Printskrin: Youtube/ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ
Šta li će novo da kaže sledeći put

Na primer, po mišljenju ovog sveštenka, joga je je đavolje delo. Grčka crkva možda odbacuje jogu jer se ona smatra "fundamentalnim poglavljem hinduizma", ali Neofitos je otišao korak dalje i nazvao jogu "Sotonom". - Unutrašnji mir možete da postignete samo verom u Boga, a ne u jogu - njegov je argument.

Ima odgovor i na pitanje ko je kriv što žene na Kipru nisu nevine pred brak. - Migranti - kaže on.

Pod tim ne misli na Sirijce, Pakistance i Somalijce, već migranti iz 1974. godine koji, kako kaže, osim što su pojeli tuđ hleb u velikoj meri su uticali na mentalitet današnjeg Kipra. - Decenijama se narod brinuo da mladi ljudi zadrže svoju nevinost pre braka. To se promenilo nakon invazije izbeglica sa severa kada je svaki doneo svoja moralna načela i izmenio narod - rekao je on. A katastrofe, i one se dešavaju jer smo se otuđili od Boga.

Zagađenje vazduha, mogućnost nuklearnog rata... Ako pitate mitropolita Neofitosa sve su to sveci odavno predvideli. Morfu Neofitos se smatra najvećim sledbenikom Profirija Tirskog i Pajsija Svetogorca koje često citira kada su najozbiljnije geopolitičke analize u pitanju, pa tako kaže da je Bog njima rekao, a da je on to "čuo od njih".

- Budućnost je zapisana, a ako se otrgnu od crkve (ljudi) svojim delima, Bog će ih kazniti i dovesti nove na njihovo mesto - naveo je on. Skupština je kriva za zemljotrese i požare. Neprirodni zakoni koji se usvajaju u Skupštini Grčke i Kipra doneće prirodne katastrofe poput zemljotresa, suša, poplava, gladi, požara, cunamija i uragana zato što "priroda mrzi sve što nije u skladu sa njom".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading