Proglašen herojem! Hirurg odradio 7 operacija bez pauze, pa zaspao na podu

Autor: Republika

Razonoda

31.08.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hirurg Dai Ju postao je poznat u svojoj zemlji Kini, nakon što je bez pauze završio sedam operacija kako bi osigurao da njegovi pacijenti na vreme dobiju lekarsku pomoć.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mnogi su mladog hirurga proglasili herojem. 

Međutim, iako su ga proglasili herojem Dai Ju je ostao skroman, pa je novinarima rekao kako je njegova dužnost da pruži najbolju pomoć svojim pacijentima. 

Doktor je zamenik direktora ortopedskog odseka Centralne bolnice Longgang u Šenženu, na jugu Kine. Sliku je snimio njegov kolega.

Lokalnoj tv stanici Longgang Channel je kazao i kako su on i njegove kolege imale zadatak da izvedu deset hirurških operacija dnevno. Počeli su da radie oko sedam ujutro i proveli sedam operacija bez pauze. 

Oko 17 sati dr Dai je odlučio da sedne na pod operacijske sale kako bi napravio pauzu od deset minuta, dok su se njegove kolege anesteziolozi pripremali za sledeću operaciju.


Zaspao je, a kolega je snimio njegovu sliku i podelio je na društvene mreže.

Nakon što se doktor probudio iz dremke, nastavio je s ostalim operacijama i napustio operacijsku salu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading