Indijcu izrastao "đavolji rog" nasred glave!

Autor: Republika

Razonoda

19.09.2019

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hirurzi su uklonili tzv. "đavolji rog", dugačak oko deset centimetara, sa glave sedamdesetčetvorogodišnjeg Šjama Lal Jadava iz Indije.

Kako je ovaj Indijac ispričao, rog je počeo da raste pre 5 godina, a pod kontrolom ga je držao njegov frizer i redovno skraćivao kod berbera. Međutim, farmer kaže da je rog očvrsnuo i počeo da mu smeta zbog čega je morao da potraži lekarsku pomoć.

U početku nije osećao nikakvu neprijatnost, ali kada je rog očvrsnuo i počeo još da raste, morao je da se javi lekarima.

- U medicini ova retka izraslina se zove "masni rog" ili "đavolji rog" i sastoji se od keratina, istog materijala koji možemo naći u noktima, pa se zato rog i može skraćivati oštricom - kažu iz bolnice u Sagiru.

Iako su ovakve izrasline uglavnom benigne, treba imati da umu da mogu biti opasne, pa zbog toga i terapije variraju - od operacije, preko radijacije, pa sve do hemioterapije.

Još uvek se ne zna zašto dolazi do razvoja ovakve izrasline, ali pretpostavlja se da okidač može biti izloženost radijaciji ili sunčevim zracima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading