(VIDEO) Rasplakaće vas ova ljubavna priča: Pas Tom učinio čudo i spasio mačku, svog najboljeg prijatelja

Autor: Jutarnji, Republika

Razonoda

12.10.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna priča o bezuslovnom prijateljstvu između psa i mačke, koji su postali nerazdvojni nakon što su ih okrutni ljudi bezdušno ostavili na otpadu u Bosanskom Brodu, ganula je celokupnu javnost u regiji.

RepublikaFoto: faceboook.com/Martina SZ
Tom i Džeri u zagrljaju

Tom i Džeri, kako su ih nazvali volonteri, nakon spašavanja s ulice i dobijanja privremenog smeštaja, zajedno su prebrodili novu nedaću, a ljubitelje životinja, koji s pažnjom prate sve vesti o ovom preslatkom dvojcu, volonterka Martina Zedler na društvenoj mreži izvestila je o besanoj noći u kojoj je mačić završio na rizičnoj operaciji kojau je jedva preživeo.

U nastavku prenosimo njen status koji je mnoge rasplakao:

- Mačić je sinoć (četvrtak navečer) operisan. Zahvat je trajao tri sata.

Levo oko bilo je u proptozi (oko je pošlo napred). Moralo se hitno opeisati, jer su mu sve spone iznutra popucale i sav taj sekret ušao je dalje u glavicu (totalna deformacija tkiva).

Desila se infekcija.

Nakon odstranjivanja bolesnog oka, mačić se teško budio iz anestezije. Počeo se hladiti, bio je na zagrejavanju i činilo se apsolutno sve, a situacija je bila kritična...

Dušu smo isplakali, svi...


A onda su Dćerija dali Tomu, da se oprosti od njega... Tom je celo to vreme plakao i cvilio u ambulanti...

Pas je počeo lizati mačića, od guze prema srcu, pa opet, opet i opet... Vraćao je svom Džeriju cirkulaciju prema srcu...

Džeri je odjednom samo počeo mijaukati, Tom mu je spasio život!

Izgubio je oko, drugo ima beli film ispred zenice - naš mačić sad je slep - i danas i sutra moramo mu držati fige - napisala je na Facebooku Martina Szalay Zeidler.

 

 

U dirljivoj objavi otkrila je i kako veterinar, koji je operisao Džerija, zahvat nije naplatio.

- Ovo je čast, upoznati ovako dva posebna i preposebna bića, zadovoljstvo mi je biti deo ove plemenite akcije - izjavio je veterinar velikoga srca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading